karamel zoete popcorn taart
Deze heerlijke,vrolijke en super toffe verjaardagstaart met delicata chocolade, karamel en popcorn is super leuk om te maken! Een super lekkere, zomerse, no bake guilty pleasure. Happy Birthday!!

Jaaa!! we zijn weer een jaar verder en dat betekent dat er weer een hele fijne verjaardagstaart op de blog staat. Iedereen die mijn blog leest, weet dat de meeste recepten die ik maak, kei eenvoudig zijn, over het algemeen ook niet zo veel ingrediënten bevatten en meestal ook niet zo duur zijn. Maar met mijn verjaardag vind ik het altijd wel leuk om er een extra groot feest van te maken. En dit keer heb ik een taart gemaakt met de karamel popcorn chocolade van delicata, het merk van Albert Heijn.

delicata melk karamel zoete popcorn chocolade

Wat zo leuk is aan deze taart? je hoeft hem niet te bakken, hij is mega lekker en ziet er super feestelijk uit! Daar hou ik van! en hij zit trouwens ook weer boordevol ongezonde, mega guilty ingrediënten. Maar ja, dat moet eens per jaar wel kunnen toch? Jammiee!!!

kuukskes verjaardagstaart karamel popcorn

popcorn karamel chocoladetaart

karamel popcorn verjaardagstaart

De bodem

 • 200 g chocolate chip koekjes
 • 60 g roomboter (gesmolten)

De vulling

 • 240 g melk karamel popcorn chocolade (delicata)
 • 150 ml slagroom
 • 200 g mascarpone
 • 200 g roomkaas

De topping

 • 1/2 zak zoete popcorn (kant en klaar of zelf maken)
 • 4 el donkere basterdsuiker
 • 60 g roomboter
 • 1 blikje gecondenseerde melk
 1. De bodem: Leg een bakpapier over een ronde springvorm van ca. 20-24 cm doorsnede. Zo krijg je de taart er straks gemakkelijker uit. Maal de koekjes helemaal fijn in een keukenmachine, of sla ze fijn met een deegroller. Smelt de boter en meng deze met de koekjes. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Druk goed aan, en zorg dat het gelijkmatig wordt verdeeld. Zet de bodem in de koelkast.

 2. de vulling: Smelt de chocolade au bain marie.Haal de pan dan van het vuur, zodat de chocolade iets kan afkoelen. Roer de roomkaas romig en klop de slagroom dik ( niet stijf) Meng met een garde de roomkaas en mascarpone door de slagroom. Meng de ietwat afgekoelde chocolade door het mengsel. Haal de bodem uit de koelkast en verdeel het chocolademengsel gelijkmatig over de bodem. Zet het geheel weer terug in de kast en laat het ca. 3 uur opstijven.

 3. de topping: Deze moet je niet te lang voor het serveren maken. Ik had het wel van tevoren gemaakt maar dan wordt de karamel best hard en kun je de taart niet meer zo goed snijden! Dus maak dit kort voor je de taart serveert. 

  Smelt de boter in een pannetje. Als de boter is gesmolten, roer je de suiker erdoor. blijf goed roeren. Als de suiker is opgelost, doe je de gecondenseerde melk erbij en meng dit met een garde tot een egale kleur. Nou dit is belangrijk. BLIJF ROEREN. Je moet het mengsel goed blijven roeren, om te voorkomen dat de boel aanbrandt. Dat is namelijk echt niet lekker. Blijf de karamel goed roeren. Na een tijdje gaat hij indikken. Ik heb hem relatief dun gelaten, omdat ik hem nog door de popcorn heen moest roeren, maar je kunt hem ook wat dikker maken voor andere recepten. 

  Haal de pan van het vuur, als de dikte goed is. Wees niet eigenwijs en ga vooral nog even niet proeven, want de karamel is echt mega heet. Doe de popcorn in een schaal en schenk de karamel eroverheen. Roer het mengsel door elkaar en garneer de taart met de karamel popcorn. ZOOO lekker!!

karamel popcorn taart

About Post Author

Facebooktwitterpinterest