zomertip: zelf sangria maken
Mijn lievelingsdrankje in de zomer is natuurlijk sangria. Deze fruitige zomerdrank is heerlijk bij de barbecue of bij een lange, gezellige tapas avond! En je kunt hem super eenvoudig zelf maken. Lees hier hoe je dat doet.

Zo nu en dan een wijntje bij het eten vind ik wel heerlijk en voor een proeverijtje kun je me ook wel wakker maken. eN wat ik wel écht zo lekker vind en vooral in de zomer, is sangria. Daar kan ik zo een kan van leegdrinken. Dan sta ik overigens vervolgens ook wel op z’n kop, maar ja wie niet? Maar sangria vind ik zo lekker. Vooral bij een avondje met tapas of een goede barbecue. Ook om het vakantiegevoel een beetje te krijgen wil sangria wel echt helpen. Heerlijk. En daarom heb ik een lekker receptje voor je, om deze zomerse wijn zelf te maken. En het is super snel klaar! Heerlijk

zelf sangria maken met cointreau

ZOMERTIP: zelf zomerse sangria maken

calorieën (per portie): 157
vet (g): 0,2
koolhydraten (g): 10,2
eiwit (g): 9,7

  • 1 citroen (in schijfjes gesneden)
  • 2 sinaasappelen (in halve schijfjes gesneden)
  • 1 granny smith appel (in dunne plakjes gesneden)
  • 1 liter (Spaanse) rode wijn
  • 200 ml cointreau
  • 1 1/2 liter bruiswater met citroensmaak
  1. Snijd de citroen en sinaasappelen in dunne (halve) schijfjes en doe ze in een grote kan. Snijd de appel in flinterdunne plakjes en doe deze, met het zomerfruit in de kan erbij.

  2. Schenk de wijn, de cointreau en het bruiswater in de kan. Als het zomerfruit is ontdooid is de sangria in principe klaar, maar ik zou hem iets langer laten staan. Dan kan de wijn namelijk lekker in het fruit trekken. Serveer de sangria met ijsblokjes in leuke glazen. Geniet ervan!

zomerdrank: zelf sangria maken

zelf sangria maken

HOMEMADE SANGRIA

About Post Author

Facebooktwitterpinterest