Ik word zó blij van de kleur roze! En deze pasta maakt me helemaal blij. De spaghetti krijgt deze toffe kleur door de bietenpesto! En gaat super met haring.

Aaah ik ben zo dol op vis. En als het op woensdag of zaterdag markt is, haal ik het liefst een haring met juin (uien). Niet iedere keer, maar wel graag. Zeker als het Hollandse nieuwe zijn. Haring gaat ook super goed met rode bieten. Dit gaat meestal over zure haring. Maar in dit recept voor roze spaghetti, wil ik laten zien dat bieten ook heel goed samengaan met Hollandse nieuwe haring. Ik heb dit keer een klein recept, voor 1 persoon, puur omdat ik dit een keer als lunch heb gegeten. Uiteraard kun je het recept uitbreiden voor meer personen.

Dit is overigens het eenvoudigste en snelste recept ooit. Je moet alleen de pesto van te voren maken, maar het recept daarvoor vind je hier. Net zo eenvoudig en snel klaar als dit recept. Heerlijk.

Roze spaghetti met Hollandse nieuwe

  • 90 g udon noedels (Of andere pasta. Ik had dit toevallig in huis)
  • 2 el roze bietenpesto
  • 1 haringfilet (Hollandse nieuwe)
  • verse bieslook en walnoten om te garneren
  1. Kook de pasta zoals op de verpakking staat. De udon noedels die ik heb gebruikt, gaan al per portie, dus dat was eenvoudig af te wegen. Als de pasta mooi al dente (beetgaar) is, roer je de pesto erdoorheen.
  2. Serveer de spaghetti met de haring. Garneer met wat verse bieslook en walnoten.

About Post Author

Facebooktwitterpinterest