Dit is een heerlijke salade met gestoomde zalm en groen asperges uit de oven. Heerlijk licht en een super lekkere maaltijd. De salade kun je ook nog eens zelf samenstellen. Ik heb gewoon de sla gebruikt die ik toevallig al in huis had liggen, maar die kun je helemaal aanpassen naar eigen smaak!

Ja ja, de asperges liggen alweer even in de winkel. Dit is toch wel echt een van de lekkerste soorten groente die er bestaat. Het maakt voor mij niet uit of het nou de witte of de groene zijn, ze zijn beiden goed te combineren met.. ja.. met vrijwel alles. Dit keer heb ik een lekker recept gemaakt van groene asperges met een stukje zalm uit de oven. Normaal kan ik zalm prima als lunch eten, maar dit keer is het toch wel meer bedoeld als een hoofdgerecht.

De zalm krijgt een heerlijke smaak door de dille en de citroen.

Wat heb je nodig voor 1 persoon?
– olijfolie
– 250 gr groene asperges
– 1 zalmmoot van ca. 200 gram
– 1 citroen in plakken
– 1 takje verse dille (ik had zelf geen verse in huis, dus ik heb gedroogde gebruikt)
– een snuf zout en peper
– gemengde sla
– kiemgroenten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Scheur een stuk aluminiumfolie af en bestrijk hem met wat olijfolie.
Snijd de harde stukken van de groene asperges af ( die zijn echt niet te eten) en leg ze op de folie. Leg hier het stuk zalm op. Leg de plakken citroen op de zalm en leg het takje dille eroverheen. Zoals ik al eerder aangaf, ik had geen verse dille, dus ik heb de gedroogde dille eroverheen gestrooid. Bestrooi het geheel met zout en peper en druppel er eventueel nog wat olijfolie overheen.

IMG_2676

IMG_2677

Vouw nu de pakketjes goed!!! dicht. Om te voorkomen dat de stoom eruit ontsnapt mogen er echt geen kiertjes open blijven staan. Ik heb zelf de zijkanten eerst omhoog, naar binnengevouwen en toen de andere flappen er stevig overheen. de hoekjes heb ik allemaal nog eens extra dubbel gevouwen.

IMG_2678

Leg je pakketje nu in een ovenschaal in de oven. Stoom ze in ca. 18 minuten gaar. Je kunt dit natuurlijk ook op de barbecue doen. Dat geeft het nog eens een extra boost door de houtskool!!

IMG_2679

verdeel intussen de salade en de kiemgroenten over je bord. Haal de vis, als hij klaar is, uit de oven en serveer hem bij, of over de je salade.

Super lekker!!

Liefs,
#Kuukskes

Nog meer recepten met zalm? Kijk gerust even verder:
– asperges met beenham en roerei

About Post Author

Facebooktwitterpinterest