Citroenkip uit de oven

Deze kip uit de oven is super lekker door de combinatie van tijm en citroen. De citroenkip is goed te combineren met een frisse salade of couscous

Deze kip is niet alleen heel lekker, je hoeft er ook niet zo heel veel voor te doen. De oven doet voornamelijk het werk. Het is gewoon een kwestie van wat voorbereiding en voornamelijk wachten.

Super lekker met een frisse salade of bij de couscous.

Wat heb je nodig voor 4 personen?
– 2 citroenen
– 4 kipfilets
– een paar takjes verse tijm
– 2 el honing
– 4 el olijfolie
– 3 tenen knoflook
– een snuf zout en peper naar smaak

Verwarm de oven voor op 180 graden. Boen de citroenen schoon. Snijd de citroenen in parten en pers ze lichtjes uit in een kom. Bewaar de parten even apart. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

maak nu een marinade van de tijm, olijfolie, het citroensap en de honing. Pers de knoflooktenen uit en meng die nog, samen met het zout en peper, door de marinade.

IMG_2433

Meng de kipfilets door de marinade en zet het geheeld ca. een kwartier (afgedekt!!) in de koelkast. Doe nu de kip in een ovenschaal en leg de parten citroen ertussen.

IMG_2434

Bak de kip ca. 25-30 minuten. Dit hangt er een beetje vanaf hoe groot de filets zijn. Garneer de kip eventueel nog met wat takjes tijm.

Liefs,
#Kuukskes

Als je ook zo gek op kip bent, moet je ook even hier kijken:
– kip gehaktballetjes met pistache
– bulgur salade met kip
– sweet and spicy chicken
– gevulde aubergine met kipgehakt

Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.