SWEET AND SPICY CHICKEN
Dit recept voor sweet and spicy chicken staat al sinds het begin van Kuukskes op de blog. Het recept heeft een kleine upgrade gekregen en is echt top!

Dit recept staat al sinds 2015 op de blog, maar was echt toe aan een grote upgrade. Ik was zelf stiekem al vergeten dat dit recept bestond, terwijl dit echt maanden mijn LIEVELINGS recept is geweest. Hoe erg? Deze sweet and spicy chicken is namelijk echt zooo lekker! En daarom heb ik besloten om dit gerecht weer even opnieuw te maken en te fotograferen. En ik weet nu weer waarom ik hier zo’n fan van ben! Yes!!

SWEET AND SPICY CHICKEN

Van deze kip loopt het water je echt finaal in de mond. Ik ben gek op pittig eten, en in combinatie met de gekarameliseerde honing wordt deze “sweet and spicy chicken” een gerechtje om je vingers bij af te likken, eeuh nee zeg maar gerust op te eten. Je kunt de kip lekker combineren met zilvervliesrijst, broccoli, sperziebonen of bijvoorbeeld een stamppotje van pompoen en rucola.

SWEET AND SPICY CHICKEN

Heb je een stukje kip over? Snijd deze dan in plakjes. Deze zoet pittige kip is kei lekker op je boterham de volgende dag als lunch.

Sweey and spicy chicken

  • 3 kipfilets
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl cayennepeper
  • 1 teen knoflook
  • 1 el honing
  • 1 tl gerookte paprikapoeder ((zoet))
  1. Hak de knoflook fijn en doe deze in een kom samen met de peper, olie, honing en paprikapoeder. Meng de ingrediënten door elkaar tot het een gladde marinade wordt.

  2. Snijd drie inkepingen in de bovenkant van de filets ( niet te diep), zodat de kip straks goed kan garen, en de marinade er lekker in kan trekken. Leg de filets nu in de marinade en meng de kip er goed doorheen, zodat de smaken er goed intrekken. Laat dit 30 minuten, afgedekt in de koelkast marineren.

  3. Laat de grillpan op hoog vuur goed heet worden. Als de pan heet is, leg je de kipfilets erin. Draai de kip regelmatig om. Schrik vooral niet als de kip vrij donker wordt, dit komt door de honing die karameliseert. Zorg dat de kip van binnen goed gaar is

  4. Als de kip klaar is, serveer je hem op je bord met lekkere groenten en eventueel rijst of aardappelen. Vergeet vooral niet om de jus die je achterlaat in de pan te gebruiken. Die maakt het gerecht helemaal af!!

Heb je geen zin om te koken? Dan kun je hier ook heerlijke kip eten…

SWEET AND SPICY CHICKEN

About Post Author

Facebooktwitterpinterest