De tijd van de stamppot komt er weer aan en ik kan niet ontkennen dat ik daar erg blij mee ben! Dit koolhydraatarme stamppotje met pompoen is een heerlijke variant. Als je pompoen roostert, wordt hij lekker zacht en het is super lekker om dat vervolgens te verwerken in je stamppot.
De inspiratie van dit gerecht komt van chickslovefood, maar ik heb hem naar mijn eigen smaak een beetje aangepast.
stamppotje van flespompoen en rucola
- 1 flespompoen
- 1 zak rucola
- 1 el grove mosterd
- 1 handje pistachenoten (gepeld en ongezouten)
- 1 handje pompoenpitten
- olijfolie
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden met, als dat mogelijk is, de grill. Was de pompoen en halveer hem in de lengte. Lepel de pitten eruit en snijd beide helften nu in evenredige parten.
Verdeel de parten op een bakplaat met bakpapier, besprenkel ze met olijfolie, zout en peper en rooster ze ca. 20 minuten in het midden van de oven.Haal de parten uit de oven en prak de pompoen fijn. Doe de rucola en de mosterd erbij en meng het geheel goed door elkaar.
Doe de pompoenpitten en pistachenoten in een vijzel en stamp ze fijn.
Serveer de stamppot warm en garneer met de pompoenpitten en pistachenootjes. Smakelijk!
Wil je iets lekkers serveren bij deze stamppot? Dan is deze sweet and spicy chicken echt onwijs lekker!!