Ik vind het echt heerlijk om te koken, maar er is één ding wat ik echt niet kon.. Tot een week geleden.. Wat een ramp: gepocheerde eieren..

werkelijk waar ALLES heb ik geprobeerd om het voor elkaar te krijgen.. in boterhamzakjes, in folie, in een draaikolk met water, in azijn.. maar het wilde me maar niet lukken. Nou wilde ik voor de Pasen toch wel echt per se een broodje gerookte zalm met een gepocheerd ei eten.. dus het moest er toch eens van komen.

Ik heb heel internet afgestruind en kwam toen uit bij een filmpje van niemand minder dan, hoe kan het ook anders, Jamie Oliver. dit filmpje is echt ideaal. de tip met de folie was mij dan nog niet gelukt, maar bij het eerste filmpje lukt mijn ei gelijk!

Of het nou dan komt doordat ik het een leuk filmpje vind, of omdat de tip echt daadwerkelijk zo goed was.. ik weet het niet. Ik weet wel dat ik mijn water waarschijnlijk altijd veel te heet heb gehad, waardoor het ei direct uiteen spatte. Verse eieren heb ik altijd al gebruikt, dus daar kan het niet aan liggen.

IMG_2626

Het is me in ieder geval gelukt, en ik heb er een heerlijk broodje van gemaakt met zalm. Het enige wat ik nu nog moet oefenen is het maken van een mooie hollandaise saus. Dan is mijn receptje helemaal compleet! Maar voor nu ben ik al trots.. haha!

Hoe pocheren jullie je eieren eigenlijk? Ik kan iedere tip gebruiken. Laat gerust een reactie achter.

Liefs,
#Kuukskes

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest