Ik ben zo gek op bananen. Alleen soms ben ik iets té enthousiast met het inslaan dat ik er te veel heb, waardoor ze wat langer blijven liggen. Mijn bananen krijgen dan een kleurtje en dat is.. hoe zal ik het zeggen.. TOP! Van rijpe bananen kun je namelijk een hoop heerlijke dingen maken. Ze zijn nog super voor in een smoothie, je kunt er bananen pannenkuukskes, of bananenbrood van maken.

Dat laatste heb ik gedaan, alweer! Ik heb al meerdere recepten voor bananenbrood op de blog staan, maar deze is wel erg makkelijk en super lekker.
Het fijne aan bananenbrood is dat je er zelf niet zo veel voor hoeft te doen. Daarbij is deze variant ook nog eens lekker gezond, omdat ik in plaats van meel, havermout heb gebruikt. Lekker en voedzaam!

IMG_2757

Wat heb je nodig voor 1 brood?
– 180 gr havermout
– 4 bananen
– 3 ontpitte dadels
– 3 eieren
– 1 el kokosolie
– 1 1/2 tl bakpoeder
– een snuf zout
– 1 el cacaopoeder
– bakingspray of kokosolie om het bakblik in te vetten

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de havermout, drie!!! bananen, het bakpoeder, het cacaopoeder, en het zout in de keukenmachine. Meng het geheel goed door elkaar. Voeg nu de eieren, de kokosolie en de dadels toe. Mix net zo lang tot je een mooi egaal beslag krijgt. Het beslag zal mooi donkerbruin worden van de cacao. Naar eigen smaak kun je er altijd wat meer cacao bij doen.

Gebruik nu een beetje kokosolie of bakingspray om je broodblik in te vetten. Giet het dikke mengsel in je bakblik. Snijd de laatste banaan in 3 lange plakken en leg die er als garnering bovenop.

Bak het brood in ongeveer 45 minuten gaar. Prik er met een satéprikker in als je belletje gaat. Komt de prikker er droog uit? Dan is hij helemaal goed.

Laat je brood nog even 10 minuten rusten in het bakblik. Je kunt hem vervolgens zowel warm of (helemaal) afgekoeld eten. Makkie toch?

Voor meer recepten van bananenbrood kun je hier klikken:
feestelijk bananenbrood
bananenbrood met pecannoten en kokos

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest