Oke, dit recept is dan wel totaal niet origineel, maar het blijft één van mijn favo ontbijtjes na het sporten. Deze pannenkoekjes zijn niet alleen heerlijk, maar ook nog eens super simpel om te maken omdat het beslag maar twee ingrediënten als basis heeft; twee eieren en een banaan. Ik heb er zelf een theelepel  pure cacao doorheen gedaan omdat het heerlijk is om af en toe een beetje te variëren met de smaak.

Wat heb je nodig voor deze pannenkoekjes:
– kokosolie
– 2 eieren
– 1 banaan
– ( eventueel bosbessen, 1 tl cacaopoeder, of andere dingen die je zelf lekker vindt)

Zet een koekenpan op het vuur en laat hem goed heet worden. Doe er een beetje kokosolie in. Prak de banaan en mix deze met de eieren tot een mooi, glad beslag. Ik hou zelf van kleine pannenkoekjes, dus ik doe steeds maar kleine beetjes mix in de pan als hij goed heet is. Dit recept staat voor 3 à 4  pannenkoekjes.

Het voordeel aan deze pannenkoekjes is dat de banaan al zorgt voor wat zoetigheid. Ik eet ze daarom lekker zonder stroop of suiker, want dat hebben ze niet nodig!! Kijk wel uit met fruitsoorten als ananas of banaan. In deze fruitsoorten zitten heel veel suikers. Fruit is natuurlijk heerlijk en gezond, zeker als het vers is, maar ook hier kan je te veel van eten.

Wat heb je nodig voor de sap?
– 1/2 geschilde verse ananas
– 100 ml water
– 6 muntblaadjes

Doe alle ingrediënten in de blender en mix het door elkaar tot je een mooi, schuimig sapje hebt. Nog lekkerder als je dit drankje goed gekoeld drinkt.

About Post Author

Facebooktwitterpinterest