jalapeno burger

Zo heel af en toe mag je jezelf verwennen. Zoals ik al eerder aangaf, ik ben echt zo gek op burgers. maar het voordeel aan een zelfgemaakte hamburger is dat je compleet zelf in de hand hebt wat je er op gooit. Nou is deze burger voornamelijk erg gezond voor de geest. De kleurtjes, verse groente en de kaas zorgen echt voor het feestje in de mond! Met zo’n rakker als deze voel je jezelf even een zeer gelukkig mens!

Wat heb je nodig voor deze monsterlijk lekkere burger ( en variëren in groente is natuurlijk zeer mogelijk):
– 2 jalapeñoburgers
– 1 Italiaanse bol
– jalapeñopepers
– een kleine rode ui
– 4 nacho chips
– een handje babyboerenkool
– 2 plakken cheddar cheese
– ketchup

Bak de burgers op de grill of in de grillpan aan beide kanten mooi bruin. Snijd de Italiaanse bol open en rooster de binnenkanten ook beiden even op de grill. Als de burgers bijna klaar zijn leg je op iedere burger een plakje cheddar. Als de kaas lekker begint te smelten en de burgers gaar zijn, kun je beginnen met stapelen. De volgorde maakt eigenlijk niet uit. Voor de kleine honger kun je natuurlijk ook gewoon één burger maken, maar vandaag had ik een grote trek, dus ik nam er lekker twee.

  • Babyboerenkool is overigens niet echt een groentesoort die je in eerste instantie op je burger zou doen, maar het is een van de nieuwe artikelen in mijn favo supermarkt. Ik ben gek op nieuwe dingen uitproberen, dus dit was een gokje. Het was super lekker! Romeinse sla is ook fijn om te gebruiken omdat die lekker stevig en crunchy is.
  • Met de jalapeñopepers moet je een beetje oppassen, want ze zijn aan de scherpe kant. Ik ben er persoonlijk gek op, maar als je er niet zo van houdt, moet je zelf even uitproberen met hoeveel je er op doet. Je zou er ook lekker een augurkje op kunnen doen. Dan krijg je meer een classic burger!!

Fijn weekend #TGIF

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest