Pff vandaag de hele dag gewerkt. Ik heb dankzij mijn vriendinnetjes wel de serie “pretty little liars” ontdekt (Jaaa.. waarschijnlijk het laatste meisje van de wereld), dus ik ben snel op de bank geploft en heb gelijk mijn computer aangezet, terwijl mijn heerlijke maaltje in de oven stond te garen.

Ik ben gek op gevulde aubergine. Ik maak ze zelf het liefst met gehakt of vegetarisch. Aan kipgehakt moest ik wel even wennen. Toen ik met het 17 dagen dieet begon, Mocht ik alleen vis, kip en kalkoen eten, dus ik moest wel aan de kipgehakt als ik gehaktballen wilde eten. Rundergehakt vind ik altijd heerlijk, en mijn moeder haalde vroeger wel eens kipgehaktballetjes van de markt, maar ik had er zelf nog nooit echt mee gekookt. Ik kan niet ontkennen dat ik wat moest wennen aan de smaak, maar in combinatie met de juiste kruiden en groente is het echt onwijs lekker.

De basis van dit recept heb ik uit de Allerhande gepikt omdat ik de garing van de aubergine en de kip goed wilde hebben. Het recept heb ik lekker naar eigen smaak aangepast.

Wat heb je nodig voor 2 personen:FullSizeRender
– 1 aubergine
– 200 gram kipgehakt
– 1 blik tomatenblokjes
– 4 gedroogde chilipepers ( ik hou van lekker pittig)
– blokjes witte kaas
– blaadjes verse munt
– 1 el oregano
– 1 rode ui
– 2 tl raselhanout ( Noord- Afrikaanse kruidenmix)
– olijfolie of cookingspray
– 1 teentje knoflook

Verwarm de oven voor op 175 graden. doe een scheutje olie in de pan en bak de uien glazig. voeg de tomaten toe samen met het vocht, de raselhanout en de chilipepers en laat dit even lekker indikken. Voeg naar eigen smaak eventueel wat zout en peper toe.
Halveer de aubergine en hol de helften uit tot 1 cm van de rand. Snijd de inhoud van de aubergine fijn. Verhit een andere pan, doe er wat olie in en bak het gehakt rul. Voeg de fijngehakte aubergine en de oregano toe en pers het knoflookteentje uit over het geheel. Roer alles nu goed door elkaar, en zorg dat het lekker bakt.

Pak een ovenschaal en verdeel de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Laat de aubergine helften lekker baden in de saus en vul ze met het gehaktmengsel. Zet het geheel in de oven en bak ca. 30 minuten totdat de aubergines gaar zijn.
Haal de schaal uit de oven en garneer deze met verkruimelde witte kaas en fijngehakte munt. Klaar is Kees.

Tip: Je kunt dit gerecht ook goed met rijst, brood  of couscous eten.

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest