Deze heerlijke carrot cake ziet er niet alleen heel feestelijk uit met zijn oranje kleuren (Leuk voor Koningsdag), maar hij is ook nog eens gezond en lekker! Ik bedoel, daar draait het uiteindelijk om hè, dat het een feestje in de mond is. Lees verder voor het recept..

Dit is de allereerste carrot cake die ik ooit van mijn leven heb gemaakt. Ik wilde ook gelijk een recept van een gezonde variant proberen, en ik moet zeggen dat het een lekker receptje is geworden. Ik was wel erg optimistisch over het stuk dat ik ging eten, want de taart is erg machtig.

Dit recept is ontstaan dankzij Pinterest. Ik heb diverse lekkere recepten gevonden,  en een combinatie gemaakt van de verschillende tips en lekkere ingrediënten die voorbij kwamen. Uiteindelijk kwam ik op dit lekkere taartje.

IMG_2917

Wat heb je nodig voor 1 taart?

Voor de taart:
– 150 gr kokosolie
– 6 eieren
– 150 ml amandelmelk
– 2 el agavesiroop
– 350 gr speltbloem
– 2 grote winterpenen (ca. 400 gr)
– 1 tl kaneel
– 2 tl koek- en speculaaskruiden
– 1 zakje bakpoeder
– een snuf zout
– 1 tl vanille extract

Voor de frosting:
– 350 gr cashewnoten, ongeroosterd en geweekt
– sap van 1 citroen
– 2 el gesmolten kokosolie
– 2 el honing
– 50 gr pecannoten, gehakt
– 1 tl vanille extract
– 75 gr griekse, magere yoghurt

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de kokosolie in een pannetje en laat hem even smelten. Hierdoor kan hij zich beter mengen met de rest van de ingrediënten. Rasp de wortel en doe het in een kom.
Meng de eieren, olie, amandelmelk en agavesiroop in een kom en voeg de andere ingrediënten toe.
Roer het mengsel goed, zodat de ingrediënten goed door elkaar gemengd zijn.
Bak de taart in ca. 60 minuten gaar. Ben je niet helemaal zeker of de taart goed gaar is? Pak dan even een satéprikker en prik hem in het midden van de taart. Komt hij er droog uit, dan is je taart goed.

Strooi de cashewnoten in een kom met water en week ze een paar uur. Als je de taart in de ochtend maakt, zou je de noten al de avond van te voren in de kom met water kunnen doen.
Doe nu alle ingrediënten van het glazuur in een blender of keukenmachine en mix het geheel tot een romige, gladde massa. Schraap af en toe de grove stukjes van de zijkanten, zodat alles goed wordt meegenomen.

Bestrijk je afgekoelde taart met de lekkere frosting en garneer met wat pecannoten en geraspte wortel.

Niks niet “vies hè”, maar kei lekker!

Liefs,
#Kuukskes

Facebooktwittergoogle_pluspinterest