Deze cake met rabarber en kokos is gewoon een beetje om verliefd op te worden. Hij is lekker, maar ik heb zelf een beetje een crush op de kleur! jammie!

Yeaah.. De rabarber is weer te vinden in de supermarkt! Ik word zo blij van deze groente omdat je er van alles mee kunt maken, maar voornamelijk om de mooie, roze en groen kleur! Daar word ik als meisje echt onwijs vrolijk van. Het recept voor deze cake, was één van de eerste recepten die ik postte toen “Kuukskes” nog alleen een facebookpagina was. Inmiddels is er al een hele tijd een leuke website en daar mag dit lekkere ding natuurlijk niet op ontbreken.

Het recept is trouwens echt super eenvoudig.. tenminste, dat dacht ik. Ik heb hem toevallig vandaag ook gemaakt, en de rabarber is in de cake gezakt. Dit was eerder niet gebeurd. Hij smaakt er trouwens niet minder om, maar het is toch het mooist als de rabarber mooi óp de cake blijft liggen. Wellicht kun je de cake eerst even in de oven zetten, en de rabarber er iets later op leggen. Het was dus de eerste keer niet nodig, en ik heb ook echt geen idee waar het aan ligt.

Wat heb je nodig voor deze mooie cake?
– 150 gr speltbloem
– 1 zakje bakpoeder
– 75 ml magere, griekse yoghurt
–  3 eieren
– 3 flinke stengels rabarber
– 200 gr kokosbloesem suiker
– 2 el kokosrasp
– 200 gr kokosolie
– de pitjes van 1 vanillestokje

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle droge ingrediënten ( behalve de rabarber) in een kom en roer het goed door elkaar. Voeg nu de yoghurt, eieren en de kokosolie toe en meng alles tot het een mooi, glad mengsel is.

Vet een bakblik in met bakingspray of wat kokosolie en giet het beslag in het blik. Leg nu de stengels rabarber op het beslag. LET HIER DUS EVEN OP.. het kan dus misgaan. Je kunt er ook heel even wachten tot de cake al wat is gaan rijzen in de oven.

Bak de cake 45-60 minuten in de oven en toe hij mooi bruin is. Ook hier kan de satéprik- test je weer even helpen met de gaarheid van je cake..

Laat hem even goed afkoelen en klaar is Kees.

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest