Rabarber is niet alleen super gezond door zijn geneeskrachtige stoffen, je kunt er ook echt van alles mee bereiden. Van compote tot taarten en toetjes. Deze groente is daarbij ook nog eens een enorme lust voor het oog. Op die prachtige kleur alleen al word ik spontaan een beetje verliefd.

Ik had afgelopen weekend ontzettend braaf een boodschappenlijst gemaakt om te voorkomen dat ik totaal zou losgaan in de supermarkt. Dit is namelijk een probleem waar ik regelmatig last van heb.

Ik begon echt ontzettend goed, en had mijn weekportie groente en fruit al in mijn mandje zitten, totdat ik op een krat afliep met de leukste seizoensgroente die er maar bestaat: rabarber. Met de mooie groene en roze kleuren is deze veelzijdige groente echt een feestje voor elke kook-, bak- en blogfanaat!

Ik ken rabarber zelf nog helemaal niet zo lang. Een jaar geleden bleef ik bij mijn lieve teamie eten, en zij maakte voor mij rabarberlimonade, omdat ik dat nog nooit op had. Ik vond het super lekker en ging zelf op zoek naar leuke recepten met rabarber. Ik stuitte via Pinterest ( wat blijft die site toch heerlijk..) op kei veel recepten. Rabarber bleek echt met van alles te combineren. Ik heb gelijk zelf geprobeerd om de limonade te maken en ik heb ook direct een cake gebakken met rabarber en kokos.

IMG_2929

Wat een uitvinding. Maar rabarber is niet altijd gebruikt om er gewoon iets lekkers van te maken.. Het bestaat al veel langer.

Geschiedenis

Rabarber bestaat al bijna 5000 jaar en werd aanvankelijk gebruikt als geneesmiddel. In de wortelstokken zit namelijk een bittere stof, Anthrachinon genaamd, en deze stof wordt in geneesmiddelen verwerkt.

Later werd ontdekt dat je de bladstelen kon eten en dat het te vergelijken was met een snijbiet of spinazie. In Nederland werd rond 1900 de rabarber pas echt erkend als een groente, en gingen we ermee koken.

De bereiding van rabarber

Rabarber is op verschillende manieren te bereiden. De makkelijkste manier is om rabarber te koken. Je snijd de stengels dan in stukken van ca. 5 centimeter en je kookt de rabarber dan in 10-15 zachtgaar. Voeg er dan wat citroensap en suikers aan toe en je bent klaar.

IMG_2910

Gelukkig is rabarber op veel meer verschillende manieren te bereiden. De komende week zullen er verschillende lekkere recepten voorbij komen waarin de vrolijke, roze stengels verwerkt zitten!

Liefs,

#Kuukskes

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest