Dit heerlijke ontbijtgerecht is super feestelijk. Ik ben zelf al gek op een gebakken of gekookt ei, maar een ei in een pistoletje zorgt net een beetje voor de extra feestelijkheid. Super makkelijk en zéér geschikt voor kinderen!

Een ei bij het ontbijt is natuurlijk super lekker. Maar wat is er nou nog leuker dan een ei op een broodje? Precies! een ei in je broodje. Dit ontbijtje is super leuk om te maken voor op een luie zondag, maar zeker ook leuk voor tijdens een gezellig paasontbijt.

Het is super eenvoudig om te maken en ziet er echt super feestelijk uit.

wat heb je nodig voor 2 stuks?
– twee pistoletjes
– 2 eieren
– 2 cherrytomaten
– verse rode peper ( naar smaak)
– 2 plakjes kaas
– eventueel nog een bosuitje, champignon, blaadjes verse spinazie etc. naar keuze.

IMG_2670

Verwarm de oven voor op 180 graden. Hol intussen de pistoletjes voorzichtig uit. Het is belangrijk dat de buitenkant van de pistoletjes heel blijven. Snijd de cherrytomaten in kleine plakjes en verdeel de helft over de pistoletjes. Je kunt hier eventueel de andere groenten ook (in kleine plakjes) aan toevoegen. Leg er op iedere pistolet een plakje kaar overheen.

IMG_2671

breek het ei voorzichtig in het broodje. Garneer de pistolet nog met de rest van de tomaat, de rode peper en de groenten.

IMG_2672

Bak de broodjes ca. 10-13 minuten in de oven ( hangt er vanaf hoe hard je oven gaat). Bedek de broodjes nu met aluminiumfolie en bak ze nog 20 minuten af. De folie zorgt ervoor dat de pistolet niet aanbrandt, maar dat het ei nog even goed kan doorgaren.

Liefs,
#Kuukskes

IMG_2673

ps. Dit receptje is ook leuk om te maken met kaiserbroodjes. Je kunt dan het ‘dekseltje’ van het broodje bewaren en erbij serveren. Dit is ook leuk voor bij de avondmaaltijd. Bijvoorbeeld bij een frisse salade.

Kijk gerust ook verder op de blog voor nog meer leuke, lekkere ontbijtjes. Bijvoorbeeld dit feestelijke bananenbrood:

About Post Author

Facebooktwitterpinterest