Deze heerlijke voorjaarssalade met quinoa is heerlijk fris door de sinaasappel en grapefruit. Echt een aanrader.

Deze lichte salade is superlekker op een mooie lente- of zomerdag. Ik vind persoonlijk tonijn altijd super lekker door een salade, maar deze salade is ook nog eens lekker fris door de grapefruit.

Wat heb je nodig voor 2 personen?
– 150 gram quinoa
– 1 grapefruit
– 1 sinaasappel
– 1 blikje tonijn op water
– kleine rode ui
– klein bosje lente ui

Doe de quinoa samen met het sap van een halve sinaasappel en de geraspte sinaasappelschil in een pan, giet er ruim 200 ml gekookt water en een snufje zout bij en kook de quinoa ca. 8 minuten ( tenzij anders staat vermeld op de verpakking).

Laat intussen de tonijn uitlekken, snijd het vruchtvlees van de andere helft van de sinaasappel en de hele grapfruit uit de schil en maak er partjes van. Snijd de rode ui fijn en de lente ui in ringetjes.

Doe alle ingrediënten in een kom en meng de salade goed, zodat alle ingrediënten mooi verdeeld zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Smakelijk!

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest