Hmm de aspergetijd begint vroeg dit jaar door onze zachte winter. Wat vervelend. Gelukkig kun je met asperges een hele hoop kanten op! Zoals met ham en ei.

Het aspergeseizoen begint wat eerder dit jaar. Normaal begint het feest pas in april, maar door de zachte winter die wij hebben gehad, is het witte goud al op verschillende plekken te verkrijgen. Nu vind ik ze zelf nog een beetje duur, maar ik zet er toch vast een lekker receptje op, omdat ik er gewoon zo veel zin in heb.

Dit is een klein receptje voor 1 persoon, maar je kunt uiteraard de hoeveelheden gewoon aanpassen aan de hoeveelheid eters.

Wat heb je nodig voor 1 portie?
– 500 gram witte asperges
– 60 gr gegrilde beenham, in plakken
– 2 eieren
– een snuf zout en peper

voor de garnering: tuinkers, basilicum en hennepzaad

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Kook de asperges 10 minuten in ruim kokend water met een beetje zout. dek de pan af met een vochtige, schone theedoek. Draai het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten in het hete water rusten. Verhit ondertussen een pan en doe de eieren er in. Roer langzaam met een spatel door het ei totdat alles gestold is. Neem de asperges uit de pan en leg ze op je bord. Verdeel de ham erover ( 2 a 3 plakken) en doe de eieren erbij. Garneer met fijngesneden basilicum, tuinkers en eventueel hennepzaad.

Tip: ook heerlijk met een botersausje of doe wat nootmuskaat bij de asperges terwijl je ze kookt.

Overigens, niet alleen witte asperges zijn geweldig. Ik ben zelf ook helemaal fan van de groene asperges. Deze hebben een iets pittigere smaak en zijn perfect voor in quiches of salades. Het fijne is ook nog eens dat je ze alleen hoeft te ontdoen van hun kontje. Schillen is niet nodig! Topper!

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest