Ben je ook zo gek op pindakaas en granola? Nou dan moet je deze homemade granola écht eens proberen. Deze heerlijke noten en granenmix maat je ontbijt helemaal feestelijk. Maar hij is ook super lekker om gewoon zo op te snoepen als tussendoortje.

Ik ben gek op muesli, cruesli, en alle andere ontbijtgranen die er bestaan. Nou is cruesli alleen niet echt een heel gezond product. Gelukkig bestaan er tegenwoordig super veel recepten om zelf granola te maken. Dit recept is goed voor een flinke voorraadpot vol, en ik moet zeggen, het gaat hier vrij hard. De pindakaas geeft dit recept nét dat beetje extra, waardoor deze granola echt een toppertje is.

IMG_2180

Wat heb je nodig voor een volle pot?
– 350 gr gehakte, gemengde noten en zaden (ongezouten en ongebrand)
– 100 gr havermout
– 100 gr cranberry’s en rozijnen
– 3 el maple siroop
– 2 el kokosolie
– 4 el water
– 2 tl kaneel
– 3 el rietsuiker
– 4 el pindakaas

Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng de noten, zaden en havermout in een kom. Laat de cranberry’s en rozijnen ongeveer 10 minuten wellen in lauwwarm water. Laat de kokosolie ondertussen in een pan smelten en voeg hier de rest van de natte ingrediënten aan toe. Meng de ingrediënten goed door elkaar. De pindakaas en de suiker zal nu gaan smelten. Als alles goed gesmolten is, en je een soort van bruin papje hebt, voeg je de notenmix aan het mengsel toe. Het vuur kun je uitzetten.
Meng de notenmix goed door de suikerlaag en zorg ervoor dat alles goed bedekt is met dit lekkere zoete laagje. Haal de gewelde vruchten uit het water en schep die ook nog goed door het mengsel heen.

IMG_2190

Doe het mengsel nu in een ovenschaal en zet het ongeveer 20 minuten in de oven op 160 graden. Houd het even in de gaten, want de ene oven gaat net iets harder dan de ander. Als de granola een mooie goudbruine kleur heeft, dan is hij goed. Laat de granola even goed afkoelen als hij klaar is. Het suikermengsel zal een lekker krokant laagje hebben gevormd om het notenmengsel.

Deze granola is super lekker om door de yoghurt te doen bij het ontbijt, maar ik zet ook graag gewoon een klein schaaltje op tafel om zo op te snoepen. Ik heb in verhouding nu best veel noten gebruikt, maar ga vooral lekker aan de slag met de verhoudingen en andere variaties. Ik had toevallig veel ongebrande noten in huis, dus vandaar dat ik er daar iets meer van heb gebruikt.

Ik heb trouwens op de foto’s ook nog extra bosbessen gebruikt in mijn yoghurt. Die heb ik uiteraard niet door de granola gedaan, want dat bederft veel te snel. Maar de combinatie is wel super lekker!

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest