ingemaakte rode uien
Ingemaakte rode uien zijn onwijs lekker, maar ik heb eigenlijk nooit geduld voor dat soort recepten. Daarom heb ik hier een snelle variant voor je.

Dit is een super klein recept, maar echt super handig. Ik ben namelijk dol op rode uien, maar vind ze soms net te scherp voor een gerecht. In dit recept maak ik de uien een soort van in. Normaal duurt dat een tijd (denk aan weckpotten, maanden in de kelder etc.), maar daar ben ik natuurlijk veel te ongeduldig voor. Daarom heb ik hier een recept voor snelle, ingemaakte rode uien.

Snelle ingemaakte rode uien

  • 2 grote rode uien
  • 1/2 liter gekookt water
  • 150 ml appelcider- azijn
  • 1 el rietsuiker
  • 1/2 tl zout
  • 1 teen knoflook
  1. Kook 500 ml water. Snijd de rode ui in fijne ringen en doe deze in een hittebestendige kom. Giet het hete water eroverheen. Laat de uienringen 2 minuten in het hete water dompelen en giet ze dan af.
  2. Snijd de knoflookteen in tweeën. Kook het azijn met de suiker, het zout en de knoflook in een kleine pan tot de suiker is opgelost.
  3. Haal de pan van het vuur en giet het mengsel over de uitgelekte uienringen in een kom. Laat de uien minimaal een half uur in het zuur staan. Laat ze goed afkoelen. Je kunt ze direct gebruiken, of tot een week in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje.

Binnenkort laat ik je zien waar ik deze uien heeeel graag voor gebruik. Je krijgt van mij alvast een preview..!

About Post Author

Facebooktwitterpinterest