Deze salade met kip is gebaseerd op de heerlijke salade die ik regelmatig bij Little V bestelde. Tips voor de dressing zijn welkom!!

Een van de restaurants die ik het meeste mis sinds ik in Den Bosch woon, is Little V. Ik bestelde daar meestal het verrassingsmenu. Bij het voorgerecht wordt dan meestal de Vietnamese kip-salade geserveerd. En die is me een partij lekker. Ik wilde hem al heel lang een keertje namaken, maar het is nog best een opgave om die dressing goed te krijgen. Ik vind dat ik met dit recept een heel eind in de buurt kom, maar als je een tip voor me hebt om hem nóg beter te maken, dan maak je mij een heel gelukkig mens.

Het is de bedoeling dat je de groentes raspt, maar ik ben dit keer heel slecht geweest door een deel van de groente al geraspt in de supermarkt te kopen. Daarom is deze salade ook super geschikt als je iets gezonds en lekkers op tafel wilt zetten, zonder dat je al te veel zin hebt om uitgebreid in de keuken te staan. Je moet je alleen even inspannen voor de dressing en de kippendij-filets.

kuukskes_vietnamese_kipsalade

Wat heb je nodig voor ca. 4 personen?
– 8 kippendij-filets (ca. 1 kg)
– 4 el sojasaus
– 2 tenen knoflook, fijngehakt
– 1 el sambal oelek
– 200 g gesneden spitskool
– 150 g peen julienne
– 1 komkommer
– 1 rode ui
– verse munt
– verse koriander
– 4 el kraanwater
– 3 el vissaus
– 1 el sesamolie
– 1 rode peper
– 1 limoen
– rietsuiker
– olijfolie om in te bakken

om erbij te serveren
– kroepoek
– pinda’s (ongezouten en ongeroosterd)

Verhit de olie in de pan en de sojasaus, sambal, en knoflook in de pan. Roer alles door elkaar en voeg daarna de kip toe. Bak de kip op hoog vuur aan. Zodra de kip mooi bruin is aan de buitenkant zet je het vuur laag en bak je de kip gaar met de deksel op de pan.

Was de komkommer en snijd hem in reepjes of plakjes. Ik haal zelf de zaadlijsten er altijd uit, omdat anders de salade te nat wordt. Snijd de rode ui in halve ringen. Doe nu de spitskool, peen julienne, ui en komkommer in een grote kom of schaal. Ris de blaadjes munt en koriander van een aantal takjes (naar wens), snijd een halve rode peper in ringetjes en hak ze fijn. TIP: je kunt de koriander ook los serveren, want niet iedereen vind dit lekker. Voeg de fijngehakte kruiden aan de kom toe.

Dan de dressing (waar ik nog een beetje mee stoei, dus wees niet te streng). Doe het water, de sesamolie en de vissaus in een schaaltje en roer het door elkaar. Snijd de andere helft van de peper in ringetjes en voeg die samen met de sap van de limoen toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg naar smaak wat suiker toe. Als je suiker toevoegt, is het wel belangrijk dat je de dressing extra goed mengt, zodat de suiker goed op kan lossen. Doe de helft van de dressing door de salade en de rest in een kommetje.

Rooster de pinda’s in een pan en hak ze fijn. Serveer de salade met de kroepoek, pinda’s, dressing en kip. Garneer met verse munt en/of koriander en ga genieten!!

TIP: ik heb er trouwens Gin Ginger ale’s bij gemaakt. Wat heb je hiervoor nodig?
– 1 deel Bobby’s gin (30-50 ml)
– 3 delen ginger ale (90-150 ml)
– 1 schijfje sinaasappel
– 2 kruidnagel
– ijsblokjes

Liefs,
#Kuukskes

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterest