Toen ik in Amsterdam was at ik bij New King Amsterdam voor de eerste keer dumpling soep en gelijk was ik fan. Ik hou van soep en dumpling en de combinatie is helemaal heerlijk. Ideaal voor op een wat regenachtige dag, kruidig en echt ultiem comfortfood. Ik heb dit recept met de Ha Kau Dim sum van Dim Sum Point gemaakt.
Zoals je in een eerdere blog hebt kunnen lezen is dim sum een manier van kleine hapjes eten. Dumplings zijn gevulde deegballetjes, die je voor verschillende gerechten kunt gebruiken. Vandaag dus niet gestoofd of gefrituurd, maar in de soep.
En zo maak je de soep:
Dumplingsoep
Ingredients
- 1 1/2 liter kippenbouillon van 2 blokjes
- 4 plakken verse gember gekneusd
- 2 kippenbouten in stukken gesneden
- 1 hele knoflookteen geplet
- 1 el sojasaus
- 4 lente- uitjes in grove stukken gesneden en geplet
- 1 1/2 pak Ha Kau dim sum van bijv. Dim Sum Point
Om te garneren
- lente-ui in kleine ringetjes gesneden
- chilivlokken
Instructions
-
Verhit de kippenbouillon in een pan en voeg de kippenbouten toe. Kook de kip in de bouillon tot de kip gaar is. Haal de kip stukken uit de bouillon en leg apart. Laat de bouillon ondertussen op een laag vuur staan.
-
Haal het vel van de kip en snijd het vlees van de botten. Doe alleen de stukken vlees terug in de bouillon. De botten en het vel heb je niet meer nodig. Ik kluif die altijd helemaal leeg, haha!!
-
Voeg nu de plakken gekneusde gember, de lente-ui en de sojasaus toen aan de bouillon. Verwarm zachtjes mee.
-
Haal de dim sum uit de verpakking en kook in de bouillon zoals op de verpakking staat beschreven, tot ze gaar zijn.
-
Verdeel de dim sum over de soepkommen en schenk de bouillon eroverheen. Garneer met chilivlokken en lente-ui. Smakelijk!
Wil je nou meer over dim sum weten of waar ik mijn dim sum vandaan haal? Klik dan hier voor de blog…