recept: tiramisu met orancello van de jongens van Oud West
Deze tiramisu in een glas is een super leuk en eenvoudig dessert om te maken. Deze keer gebruik je de orancello van De jongens van Oud West..

Let op: dit recept mag je pas maken als je 18+ bent 😉

Ik kreeg afgelopen week een fles orancello van de jongens van Oud West om te proberen. Limoncello ken ik wel, maar deze variant met sinaasappel had ik eigenlijk nog nooit geprobeerd.

Dit is lekker hoor. Orancello is iets zoeter dan limoncello en past goed bij het komende herfst seizoen wat mij betreft. Daarom heb ik er een dessert mee gemaakt, dat leuk is om te serveren bij een feestje, of een (kerst)diner.

De jongens van Oud West zijn drie vrienden uit de gelijknamige wijk in Oosterhout. Vanuit een gedeelde passie in het beleven van avonturen en het ontdekken van nieuwe smaaksensaties is het bedenken en maken van de orancello ontstaan.

In dit recept komt de orancello mooi naar voren. Het is lekker fris tegenover het romige mascarpone en yoghurt mengsel. Daarnaast gaat sinaasappel heel goed met de pumpkin pie specerijen.

Orancello tiramisu

Servings 4 personen

Ingredients

 • 250 gram masacarpone
 • 250 gram Griekse yoghurt
 • 2 tl pumpkin pie spice (of koek- en speculaaskruiden)
 • 1 el honing
 • 16 lange vingers
 • 100 ml orancello

Om te garneren

 • 1 handsinaasappel in schijfjes of partjes
 • lange vingers
 • extra pumpkin pie spice

Instructions

 1. Leg de lange vingers verspreid in een schaal en schenk hier de orancello over. Zorg dat de lange vingers de orancello helemaal hebben opgenomen en zacht zijn geworden.

 2. Meng de mascarpone, Griekse yoghurt, pumpkin pie spice en honing goed door elkaar tot een glad mengsel.

 3. Neem 4 glazen en leg op de bodem van ieder glas twee met orancello doordrenkte lange vingers. Schep er een laagje mascarpone mengsel op. herhaal deze stappen nog een keer.

 4. Garneer de tiramisu met lange vingers en stukjes sinaasappel. Bestrooi eventueel nog met extra specerijen. Smakelijk!

 5. TIP: je kunt de tiramisu natuurlijk direct serveren, maar het is ook lekker om dit van te voren te maken en even terug in de koelkast te zetten.

Op Kuukskes staan nog een aantal recepten om zelf tiramisu te maken! Wil je liever een keer bieramisu proberen (tiramisu met speciaalbier)? Klik dan hier voor het recept… Dat is ook mega lekker!.

About Post Author

Facebooktwitterpinterest