spiesjes met pannenkoeken nutella en aardbeien
Pannenkoeken zijn eigenlijk van zichzelf al een feestje, maar je kunt ze natuurlijk wel een beetje upgraden. Maak er bijvoorbeeld pannenkoek spiesjes met nutella, blauwe bessen en aardbeien van. Leuk voor Moederdag of een Picknick.

Pannenkoeken zijn eigenlijk van zichzelf al een feestje, maar je kunt ze natuurlijk ook even goed upgraden met andere lekkere producten. En als je het dan nog leuk presenteert, is het gerechtje natuurlijk helemaal een feest. Daarom heb ik hier een leuk receptje voor je. Pannenkoek spiesjes met Nutella en aardbeien.

basisrecept voor pannenkoeken kuukskes

Je kunt natuurlijk van die kant-en-klare pannenkoeken kopen in de supermarkt (I know, IWL), maar ik heb hier een lekker recept voor je om ze zelf te maken.

Pannenkoek spiesjes met Nutella en aardbeien

  • 4 pannenkoeken (versgebakken natuurlijk)
  • 4 el nutella (of andere chocolade/ hazelnoot pasta)
  • 36 (Hollandse) aardbeien
  • 60 blauwe bessen
  1. Het aantal bessen en aardbeien klinkt misschien een beetje stom, maar je moet ongeveer 3 aardbeien en 5 bessen per spiesje rekenen. En dan kom je dus uit op deze aantallen.

  2. Smeer op iedere pannenkoek een el Nutella. Als je aardbeien over hebt, kun je ook wat plakjes aardbeien op de pannenkoek beleggen. 

  3. Rol de pannenkoeken op en snijd ze in 6 gelijke rolletjes. Ik heb de kontjes eraf gesneden. Die gaan toch los en je moet natuurlijk proeven wat je gaat serveren, haha!

  4. Nu kun je beginnen met rijgen. Neem 12 satéprikkers en wissel de aardbeien met een pannenkoek rolletje af. Drie om twee. De rest van het stokje, versier je met blauwe bessen. Herhaal dit 12 keer. Prik de spiesjes in een houder, of leg ze gezellig neer op een mooi bord. Gegarandeerd een succes. Sowieso op een kinderfeestje of met Moederdag. 

pannenkoek spiesjes met aardbei en nutella pannenkoek op een spiesje voor moederdag

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest