Albert Heijn kokosbollen mango chili
Albert Heijn vroeg mij om festivalfood te maken voor de maand augustus. En ik heb een variant op de kokosbollen uit de Allerhande gemaakt. Deze bollen zijn met mango en chilipeper. Echt super lekker zomers!!

SPON: Kokosbollen. Ik wilde ze al zo vaak een keer maken, maar het kwam er nooit van. Oh trouwens, jawel.. ik had het al eens geprobeerd. Een vegan variant met matcha groene theepoeder, maar die waren mislukt! MAARR.. ik werd door Albert Heijn natuurlijk uitgedaagd om festivalfood te maken, waaronder een receptje uit de Allerhande.

Ik heb afgelopen week al Libanees brood gevuld, maar ik heb óók een nieuwe poging gedaan om kokosbollen te maken. En dit keer zijn ze gewoon lekker wel gelukt!! En nog lekker ook. En ik heb dit keer kokosbollen met mango en chilipeper voor je. Die smaak doet me altijd denken aan zo’n drankje van vroeger. Die zwarte pakken van Royal club, geloof ik. Ken je die nog? Anyway.. Hier is het recept!kokosbollen met mango en chilipeper

Kokosbollen met mango en chilipeper

calorieën (per portie): 300
vet (g): 18,4
koolhydraten (g): 32,6
eiwit (g): 3,7
vezels (g): 5

  • 225 gedroogde, geraspte kokos
  • 200 g rietsuiker
  • 3 eiwitten (van 3 eieren)
  • 60 g verse mango (fijn gesneden)
  • 1 rode chilipeper (fijngesneden)
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eiwitten stevig en voeg langzaam het suiker toe. Klop de eiwitten dan helemaal dik en luchtig ( in ca. 4 minuten).

  2. Spatel de kokos en de fijngehakte mango en chilipeper erdoor.

  3. Schep met een ijslepel 8 bollen van het kokosmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kokosbollen in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.

kokosbollen mango rode peper

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest