pastasalade met asperges, aardbeien en gerookte kip
Deze pastasalade met asperges, gerookte kip en aardbeien is een heerlijke, frisse maaltijd. Dit is eenvoudig om te maken en zó de moeite waard! Ga dit maken.

Mijn lieve roomie Britt en ik vonden elkaar heel lief en gezellig, maar als het op eten aankwam, werden we het niet snel eens. Als er iets op tafel moest komen werden het soms twee potjes en als we uit eten gaan, wordt het meestal sushi, omdat we er gewoon niet uitkomen wat we willen eten. Maar er is één recept waar wij allebei zo verliefd op zijn geworden. Een pastasalade met aardbeien en asperges.

pastasalade met asperges, aardbeien en gerookte kip

Het originele recept voor deze pastasalade komt uit de allerhande. Het recept was bedoeld voor 4 personen, maar we hebben met z’n tweeën de hele pan leeg gegeten. We hadden echt het idee dat deze salade nóg lekkerder zou worden als we er asperges doorheen zouden doen.

farfalle met asperges, aardbeien en gerookte kip
pastasalade met asperges, aardbeien en gerookte kip

Laat het aspergeseizoen nu in volle glorie zijn. Ik heb de pastasalade nog eens gemaakt (een beetje aangepast), maar dan met witte asperges. Het was de beste beslissing die ik ooit gemaakt heb. Ga dit recept maken, want ook al ziet de combinatie er in eerste instantie een tikje vreemd uit, het is écht mega lekker.

pasta met asperges, aardbeien en gerookte kip

Pastasalade met aardbeien en asperges

 • 1 citroen
 • 1 bosjes verse munt
 • 1 bosje verse basilicum
 • 400 g aardbeien
 • 250 g ricotta
 • 300 g (volkoren) farfalle
 • 150 g gerookte kip (in reepjes)
 • 50 g pistachenoten
 • 500 g witte asperges
 1. Schil de asperges en snijd ze in stukken. Kook de asperges en de pasta zoals op de verpakking aangegeven staat.   

 2. Hak intussen de pistachenoten grof. Boen de citroen schoon en rasp de schil van de citroen. Pers de helft van de citroen uit. Verwijder de kroontjes van de aardbeien, was ze goed en snijd ze doormidden (ik heb ze door vieren gesneden, want er zaten echt giganten tussen).Snijd de gerookte kipfilet, de basilicum en de munt in dunne reepjes.

 3. Meng de ricotta, de citroenrasp, het sap, de basilicum, munt en kip tot een saus (LET OP: bewaar een paar aardbeien voor de garnering) Breng de saus eventueel op smaak met wat zout en peper.Giet de pasta af, maar vang 250 ml van het kookvocht op. Giet de asperges ook af.

 4. Meng de asperges en de pasta met de saus en het kookvocht. Garneer de pastasalade met de resterende aardbeien en pistachenoten.

farfalle met asperges, aardbeien en gerookte kip
pastasalade met asperges en aardbeien

About Post Author

Facebooktwitterpinterest