kuukskes recept voor pannenkoeken
Pannenkoeken kunnen soms zo onwijs lekker zijn. En het is echt verleidelijk om een pakje te kopen, maar meestal heb je de ingrediënten gewoon al in huis. Dus maak zze gewoon lekker zelf. Is bijna net zo veel werk. En veel lekkerder.

Pannenkoeken. Zo lekker.. maar ik eet het eigenlijk bijna nooit. En als ik ze eet, dan het liefst met kaas, spek, stroop, kaneel, appel champignons, nutella en een glaasje melk. Ik eet dat trouwens niet allemaal op één pannenkoek he.. maar ik eet er dan gewoon 4. Zo lekker. Je kunt echt eindeloos variëren met pannenkoeken en dat maakt het zo’n feest. Toen ik heel klein was gingen we wel eens naar een pannenkoekenhuis en daar at ik pannenkoek met zeevruchten. Te lekker. Maar omdat sommige mensen nu zullen denken dat ik niet spoor (als je dat nog niet deed), heb ik hier gewoon een basisrecept voor je. Waarmee ik gewoon naturel pannenkoeken maak. En wat je er vervolgens bij, naast, op, tussen, of in doet, dat moet je zelf weten.

Je kunt ze bijvoorbeeld oppimpen met nutella en aardbeien, of met appel en Frutesse fruitstroop.

pannenkoeken met frutesse en nutella

Kuukskes' basisrecept voor pannenkoeken

  • 300 g tarwebloem
  • 1 tl zout
  • 2 eieren
  • 500 ml halfvolle melk
  • boter (om mee te bakken)
  1. Zeef de bloem met het zout boven een grote beslagkom. Voeg dan de eieren en een deel van de melk toe en klop het geheel met een garde tot een glad beslag. Schenk nu de rest van de melk erbij en klop het beslag weer goed door. 

  2. Dek de kom met vershoudfolie af en laat het beslag een half uur rusten.

  3. Zet vervolgens een pan op het vuur (mijn pan is 20 cm doorsnee) en laat er wat boter in smelten. Schep 1 soeplepel (ik heb een kleine, dus ik nam 1 1/2) in de pan en verdeel het beslag goed over de bodem. 

  4. Bak de pannenkoek ongeveer 2 minuten. De bovenkant van de pannenkoek is dan droog en de onderkant goudbruin. Keer de pannenkoek dan om. Ik doe dat netjes met een spatel, want als ik ga gooien gaat er sowieso iets mis. Bak de pannenkoek dat nog 1 minuut en klaar is kees. Herhaal dit met de rest van de pannenkoeken. 

  5. Mijn moeder zette altijd een kookpan met heet water op het vuur. Daar deed ze dan een bord op met de pannenkoeken. Zo blijven ze lekker warm. Doe ik eigenlijk ook altijd. 

basisrecept pannenkoeken

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest