zo maak je je eigen Taiwanese bubble tea
Heb jij de populaire, Taiwanese Bubble Tea ook al voorbij zien komen op Instagram of in de stad? Met dit recept maak je het helemaal zelf...

In Taiwan is het drankje niet meer weg te denken, maar ook in de rest van Azië en Nederland is het een flinke hit: Bubble Tea. Een combinatie van thee, melk, siroop en tapioca balletjes. Tapioca wordt gemaakt van cassave en heeft qua textuur wat weg van gummibeertjes.

Wat is Bubble Tea?

De populaire drank bestaat uit gekoelde thee met melk in combinatie met tapioca balletjes. De balletjes hebben niet veel smaak van zichzelf en worden daarom gezoet door ze te drenken in siroop. Soms wordt er ook kleur aan toegevoegd.

Over het algemeen is het een heel zoet drankje. Dit is afhankelijk van wat voor siroop je gebruikt en hoeveel. In dit recept heb ik het vrij rustig aan gedaan, want ik ben zelf ook niet zo’n zoetekauw.

Zwarte thee

Ondanks dat ik zelf een groene thee drinker ben, gebruik ik voor dit recept zwarte thee. Die kun je lekker sterk maken en krijgt een mooie kleur, die voor het leuke effect zorgt dat je op de foto ziet. Ik gebruikte zwarte thee met een smaakje, waardoor de thee al een extra smaak kreeg. Op die manier hoef ik de thee niet heel veel extra te zoeten.

Tapioca balletjes

Ik haal de balletjes bij de toko in de stad. Je hebt verschillende soorten en het is leuk om er mee te experimenteren. Bij mij stond op de verpakking duidelijk aangegeven hoe ik de parels moest bereiden. Check dit dus even van te voren. Dat scheelt!

Populaire Taiwanese drank

In diverse landen is de Bubble Tea niet meer aan te slepen en ook in Nederland poppen er steeds meer barretjes op waar je de nieuwe trend kunt bestellen. Waarom het zo populair is, is niet echt bekend. Ik kan me wel indenken dat het kiezen uit de verschillende smaken en tapioca balletjes gewoon leuk is om te doen. En het ziet er gewoon onwijs leuk uit. Het doet mij een beetje denken aan Es Tjendol. Absoluut niet qua smaak, want het is écht wel iets heel anders, maar het ziet er wel net zo leuk uit en het heeft de combinatie van verschillende kleuren, iets romigs en de “flubbertjes”, haha.

Bubble Tea wordt geserveerd in een glas of plastic to go beker met een breed rietje. Zo worden de tapioca balletjes ook omhoog gezogen. Het drankje heeft zijn naam te danken aan de balletjes en aan de luchtbelletjes en schuimkraag die de thee krijgt door het schudden van de drank.

Taiwanese Bubble Tea

 • 100 g tapioca parels (+2 liter water) (Ik gebruikte zwarte)
 • 200 ml volle havermelk (of een andere (plantaardige) melk. Als het maar vol is.)
 • 2 zakjes zwarte thee
 • 200 ml heet water
 • 4 el ahorn siroop
 • ijsklontjes
 1. Breng een liter water aan de kook en voeg de balletjes als het water kookt, toe. Roer de eerste paar minuten goed door zodat ze niet aan de pan plakken. 2. Draai het voor uit als de balletjes gaan drijven. Dan zijn ze goed. Spoel ze af met ijskoud water om te voorkomen dat ze gaan plakken. Weet je het niet zeker of ze goed zijn? Ze moeten helemaal doorzichtig (glazig) zijn geworden. Dan zijn ze goed. 3. Voeg de ahorn siroop toe aan de parels. Laat dit even staan en maak intussen de thee. Laat de theezakjes 5 minuten in 200 ml heet water trekken. Koel af met ijsklontjes. 4. Verdeel de tapioca balletjes, inclusief de ahorn siroop over twee glazen. Giet hier de thee op, gevolgd door ijsklontjes. 5. Schenk tot slot de volle (haver)melk erbij. Gelijk serveren. Zo lekker en leuk!zo maak je je eigen Taiwanese bubble tea
Tapioca parels

Wil je liever eens echte Indonesische Es Tjendol proberen? klik dan hier

About Post Author

Facebooktwitterpinterest