paprika- tomatensoep met ballen
Tijdens de frisse herfstdagen eet ik het liefste iedere dag een kom soep! En deze lichtpittige paprika- tomatensoep met ballen is heerlijk...

Yes, het is weer herfst en dan kan ik iedere dag soep eten. I LOVE SOEP! Ideaal als lunch en met een lekker belegd broodje of stokbrood met kruidenboter is het natuurlijk ook gewoon lekker als maaltijd.

Deze keer heb ik een lekkere paprika- tomatensoep voor je met gehaktballen! Soep met ballen is stiekem echt mijn favoriet, haha!

Paprika- tomatensoep met ballen

  • 2 grote uiten
  • 6 rode paprika's (grof gesneden)
  • 1 kg tomaten (grof gesneden)
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 750 ml rundvleesbouillon (Op basis van 1-2 blokjes)
  • 1 pakje soepballen
  • olijfolie om in te bakken

Om te garneren

  • chilivlokken
  1. Verhit de olie in een soeppan en bak de gesneden ui en  paprika ongeveer 7 minuten. Voeg dan de tomaten, laurier, tijm en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Kook het geheel ca. 20 minuten tot de groenten lekker zacht en gemakkelijk te pureren zijn. 

  2. Haal de pan van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer. Ik vind het zelf altijd wel lekker als er nog een paar grovere stukjes in de soep blijven zitten, voor de bite. Maar dat is natuurlijk optioneel.

  3. Zet de pan weer op een laag vuur en voeg de soepballen toe. Laat op een laag vuur staan, tot de ballen gaar zijn.

  4. Serveer de soep met een lekker stuk, vers brood.

paprika- tomatensoep met ballen

About Post Author

Facebooktwitterpinterest