zoete aardappelsoep
Deze soep van zoete aardappel, paprika en peen is een goede vitamine-boost. Die kan iedereen wel gebruiken na een heftig weekendje carnaval. Ik in ieder geval zéker.

Na een goed weekend carnavallen, Valentijn en met de rapportgesprekken in aantocht, is het weer belangrijk om gezond te eten. Ik moet zeggen, dat ik me hier tijdens de carnaval niet bepaald aan gehouden heb. Daar is het dan natuurlijk ook niet echt de tijd voor, maar we moeten nu gewoon weer aan de bak. Dit soepje met zoete aardappel is lekker snel klaar, je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig en vult ook goed.

Zoete aardappelsoep met wortel en paprika

Course Soup
Prep Time 10 minuten
Cook Time 20 minuten
Total Time 30 minuten
Servings 6

Ingredients

  • 2 grote zoete aardappels
  • 2 winterpenen
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 2 rode uien
  • verse krulpeterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 750 ml water
  • olijfolie

Instructions

  1. Maak de groenten schoon. Pel en snipper de uien en snijd de zoete aardappelen, winterpenen en paprika in stukjes. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd in ringetjes

  2. Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook op een lage temperatuur. Voeg dan de zoete aardappel, wortel, paprika en rode peper toe en bak deze 5 minuten op middelhoog vuur mee. Schep het geheel af en toe om.

  3. Voeg het water en de bouillonblokjes toe, breng de soep aan de kook en laat de soep, met de deksel op de pan, 20 minuten zachtjes koken. 

  4. Hak de krulpeterselie fijn. Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel op smaak met zout en peper. Garneer de soep met de peterselie.

soep van zoete aardappel

Zoek je nog meer gerechten met zoete aardappel? Kijk dan even hier:

Facebooktwitterpinterest