Deze soep is door mijn testpanel als één van de lekkerste gerechten gekozen. Een heerlijke soepje gebaseerd op een recept van mijn grote held Jamie Oliver. Budget, super snel en erg gezond. Waar wacht je nog op? Genieten!!

Ja, het is weer tijd voor een heerlijk soep, gebaseerd op het recept van mijn grote held Jamie Oliver. Deze soep kreeg een mooie vierde plek op de top-4 lijst van mijn D21 Testpanel. De soep is gezond, super eenvoudig te maken en heerlijk op een koude avond.
Hij is ook nog eens goed in te vriezen, zodat je er op een ander moment ook nog heerlijk van kunt genieten.

Wat heb je nodig voor 4 personen?
– 1 el olijfolie
– 1 rode ui, in ringen
– 2 tenen knoflook, fijn gesneden of geperst
– 3 zoete aardappels, geschild en in stukjes van 2 cm
– 750 ml groentebouillon (ik heb 1/4 bouillonblokje gebruikt op die hoeveelheid water)
– 1 broccoli
– 2 tl harissa (hangt er een beetje vanaf of je van pittig houdt, ik wel)

IMG_4823

Laat een pan heet worden op het vuur, doe de olie erin en fruit de uienringen zacht en glazig.
Bak nu de knoflook en de zoete aardappel even mee en voeg vervolgens de bouillon toe.

IMG_4824
Breng het mengsel aan de kook en laat het 15 minuten koken. De aardappelstukjes moeten zacht zijn.
Snijd de broccoli ondertussen in roosjes. De steel kun je, op het onderste kontje na, ook gewoon in kleine blokjes snijden. Die is namelijk ook eetbaar. Doe de blokjes steel als eerste in de pan en voeg daarna de roosjes erbij. Doe de deksel op de pan en laat de broccoli ca. 5 minuten meestomen.

IMG_4825
Doe het hele mengsel nu in de keukenmachine en mix alles tot een mooi, glad mengsel.
Verwarm de soep goed en roer de harissa er vlak voor het serveren door.

Smakelijk eten!!

Liefs,
#Kuukskes

en nu:
quesadilla met zwarte bonen en spinazie
pittig bonensoepje
pompoensoep

Facebooktwitterpinterest