travelguide kerstmarkt in keulen
Ga jij komende maand een nachtje naar de kerstmarkt in Keulen? Dan heb ik hier een aantal leuke en lekkere tips voor je...

Ga jij in het najaar een nachtje weg naar Keulen? Dan is de kans groot dat je voor de kerstmarkt gaat! Maar er zijn meer leuke dingen te bezoeken in de Duitse stad en ik heb een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

Weihnachtsmärkte in Köln

In Keulen zijn er op verschillende plekken in de stad kerstmarkten te vinden. Ik heb er hier een aantal voor je op een rijtje gezet, die leuk zijn om te bezoeken:

Kerstmarkt bij de Dom

Dit is vanwege het uitzicht toch wel een van de mooiste. Met een gigantische boom en een podium erbij, 150 kramen en de Dom op de achtergrond. Een top locatie voor de kerstmarkt.

Tussen de Dom en de Oude Markt zat ook nog een klein mini marktje bij Am Hof, waar wij voor de eerste keer Feuerzangenbowle hebben geproefd. Een gekruide wijn, wat nog extra op smaak wordt gebracht met geflambeerde, gesmolten suiker. Erg lekker!

Kerstmarkt Alte en Heumarkt

Deze twee pleinen doen een beetje sprookjesachtig aan met de houten kramen, de ijsbaan en de kabouters overal. Ook veel restaurants en cafés om het plein heen, waar je even neer kan strijken om bij te komen.

Engeltjesmarkt op Neumarkt

Deze markt is toch ook wel erg leuk met alle witte kramen en overal engeltjes. Hier hebben wij ook voor de eerste keer een hot Aperol op. Kei lekker!

Sinterklaasdorp Rudolfplatz

Dit is een wat kleinere kerstmarkt, maar zeker niet de minste. onwijs leuke kramen met mooie houten kerstversieringen, heerlijk eten en dat met uitzicht op de Hahnentorburg.

Als je de kerstmarkt bezoekt, wil je natuurlijk ook zo veel mogelijk lekkers proberen. In deze blog heb ik 18 tips voor je met de lekkerste gerechten en drankjes die je op de kerstmarkt kan vinden. Ik vind overigens de mokken en glazen waar ze de glühwein in serveren ook altijd onwijs leuk. Ieder jaar zijn het nieuwe items en ze verschillen zelfs per kerstmarkt. Ik kies er eigenlijk altijd eentje uit om mee naar huis te nemen. Maar je kan ze natuurlijk ook inleveren, want er zit statiegeld op.

Hotspots in Keulen

Naast al het lekkers dat wij aten op de kerstmarkten, vonden we het ook fijn om soms even lekker te kunnen zitten en rustig aan een tafel te kunnen eten. We zijn natuurlijk niet heel lang in Keulen geweest, maar ik heb toch een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Herr Pimock

Hier kan je heerlijk (uitgebreid) ontbijten. Vrolijk opgemaakte borden, gezellig personeel en een vrolijk ingerichte zaak, maken deze hotspot een topplek om de dag te starten. Op 5 minuten lopen van Rudolfplatz aan de Aachener Strasse.

Ook een topplek voor mijn vegan volgers.

Aachener Str. 52, 50674 Köln

Balthasar

Een paar deuren verder, richting Rudolfplatz, zit Balthasar. Een restaurant waar je ook terecht kan voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Wij hadden de vleeskaart gezien (met prachtige stukken vlees) en kozen er daarom voor om hier te eten. Ietwat aan de prijzige kant, maar erg lekker!!

Aachener Str. 18, 50674 Köln

Servus Colonia Alpina

Mijn persoonlijke favoriet was toch wel deze hotspot vlakbij de Heumarkt. Een restaurant dat er uitziet als een soort skihut, waar de pullen boven je hoofd slingeren, de toiletten eruitzien als ski-schansen en je heerlijke gerechten als schnitzels, kaasfondue en Kaiserschmarren kan bestellen.

Steinweg 12-14, 50667 Köln

Bezienswaardigheden in Keulen

De Dom van Keulen

De gotische Dom van Keulen is met ontelbare pinakels en spitsbogen het meest herkenbare symbool van de stad. Het is de hoofdkerk van het aartsbisdom Keulen en de grootste kathedraal van Duitsland. De 157 meter hoge torens behoren verder tot de hoogste ter wereld. Ook staat de Dom van Keulen eervol vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst en met jaarlijks zes miljoen bezoekers is het de meest bezochte toeristische attractie van Duitsland. De moeite waard om eens te bezoeken dus.

Domkloster 4, 50667 Köln

Imhoff-Schokoladenmuseum

Bijna iedereen houdt van chocolade en ja, ook de Duitsers. Het is dan ook niet heel gek dat het Imhoff-Schokoladenmuseum in Keulen het populairste en meest smakelijke museum van de stad is. Het is zelfs een van de meest populaire musea van heel Duitsland.

Am Schokoladenmuseum 1A, 50678 Köln

Overnachten in Keulen

Tijdens ons verblijf in Keulen, overnachtten wij in Appartel am Dom. een hotel vlakbij het station van Keulen en op loopafstand van de eerste markt (bij de Dom).

Wij hadden voor 2 personen een ruime kamer met veel goede en praktische voorzieningen. Het personeel was erg vriendelijk en vanaf onze kamer hadden we uitzicht op het station, met daarachter de dom. Het is net hotel en wij hebben er enkel geslapen, want ontbijten deden wij lekker buiten de deur. De opties voor ontbijt zijn er volgens mij ook niet altijd, dus daar moet je bij het boeken even op letten.

Appartel am dom Keulen

Vervoer naar en in Keulen

Wij kozen ervoor om met de auto naar Keulen te rijden. Deze hebben wij verderop bij een parkeergarage gezet, waarna we met de tram het centrum inreden. Achteraf hadden we ook gemakkelijk de trein kunnen nemen, zeker met het hotel zo vlakbij het station. Maar uiteindelijk is eigen vervoer ook heel prima om te doen.

Wij parkeerden de auto bij P+R Parkhaus Köln-Müngersdorf. Aan de garage zit gelijk een S-Bahn die wij naar Neumarkt namen. Vanaf daar stapten we over op de verbinding richting het station voor ons hotel. Bij Neumarkt zit overigens ook een van de kerstmarkten en een halte eerder bij Rudolfplatz ook, dus je kan er ook voor kiezen om gelijk te shoppen ;).

Wij hebben overigens de rest voornamelijk gewandeld, want dat vinden we allebei heerlijk. maar het is dus ook heel fijn om te S-Bahn, U-bahn of bus te nemen.

Wij hebben een kei leuke trip gehad naar de Kerstmarkt in Keulen. Ik kan hier zo nog eens naartoe. Doe mij überhaupt maar ieder jaar een tripje kerstmarkt. LOVE IT!

weihnachtsmarkt Köln

About Post Author

Facebooktwitterpinterest