sinterklaas recept: zelf kruidnoten bakken

I LOVE KRUIDNOTEN ā¤ļø

Eigenlijk is het gek dat ik nog helemaal geen recept van kruidnoten op de blog had staan. Het is immers een van mijn favoriete sinterklaas lekkernijen en ze zijn echt KEI eenvoudig om te maken.

Want ja.. ik ben stiekem gek op al het zoet en lekkers van Sinterklaas, maar van mij mag er wat pit in! En deze combi is kei lekker. Met extra pure chocolade en een beetje cayenne šŸŒ¶.

De Sinterklaas liedjes van Jochem van Gelder zijn trouwens nog altijd favoriet. We hebben ooit een cd gebrand (limewire generatie) en ik ken de volgorde van de liedjes en zet zelfs in op de juiste toonsoort. Zo grijs is die cd gedraaid šŸ¤£. Wat is jouw favoriete Sinterklaas liedje? Laat het me weten in de reacties hieronder.

OkƩ, weer even terug naar de kruidnoten. Hieronder vind je het recept.

(chocolade) kruidnoten bakken

Ingredients

  • 250 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 g bruine basterdsuiker
  • 1 1/2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 125 g koude en harde boter in blokjes gesneden
  • 1 snuf zout
  • 2 el melk

Om te garneren

  • pure, melk of witte chocolade gesmolten
  • cayenne peper naar smaak

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Doe de basis ingrediƫnten in een kom en meng alles door elkaar, tot een mooi, egaal deeg.

  3. Nu is het tijd om de kruidnoten te maken. Op het filmpje hieronder heb ik ze allemaal even groot gemaakt, maar het is natuurlijk ook leuk om met de kinderen andere vormen te maken. Het is dan wel handig om de koekjes die hetzelfde formaat hebben, tegelijk te bakken. Zo voorkom je dat het ene sneller gaar is dan het andere.

  4. Bak de kruidnoten in ca. 20-25 minuten gaar en mooie bruin.

  5. Wil je ze nog versieren met de chocolade? Laat de kruidnoten dan een beetje afkoelen. Verwarm ondertussen de chocolade naar keuze au bain Marie, tot hij is gesmolten.

  6. dip de kruidnoten in de chocolade en bestrooi ze eventueel nog met wat Cayenne peper voor de extra spice! Heerlijk!! Geniet ervan.

Voor meer Sinterklaas recepten klik je hier

About Post Author