rabarber limoen limonade
Deze prachtig gekleurde dorstlesser is niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens een heerlijk friszuur drankje voor op een warme, zonnige dag. En voor de doorgewinterde borrelaars onder ons.. Deze limonade is ook heerlijk in een zomerse cocktail. Lees verder..

Dit heerlijk frisse drankje is een zeer goed dorstlesser op een warme dag, maar ik vind hem nu ook al super lekker. Je moet een beetje van een zuurtje houden om dit lekker te vinden, maar je zou hem altijd zoeter kunnen maken dan dat ik het doe. Ik vind het altijd wel lekker fris als een drankje een zuurtje heeft.

rabarbersap met limoen

Wat heb je nodig voor 1 liter limonade?
– 6 dikke stengels rabarber
– sap van 1/2 limoen
– zest van 1 limoen
– kaneelstokje
– 1 l water (gekookt)
– 1 el rietsuiker

Snijd de stengels rabarber in grove stukken. Zet een pan op het vuur en doe alle ingrediënten in de pan. Ik vind het zelf altijd handig om het water van te voren al te koken. Daar win je tijd mee. Doe de deksel op de pan en kook het geheel ongeveer 30 minuten.

Haal na een half uur de pan van het vuur en zeef de limonade. Vang het sap op in een kom of pan. Druk de drab in de zeef niet aan, want dan komt hij er doorheen.

Laat de limonade goed afkoelen en giet het dan in een kan of fles. Serveer de limonade met ijsblokjes, plakjes limoen en eventueel een shotje gin, haha!! Net zoals bij deze cocktail. lekkerrrrr!!

kuukskes rabarber limonade met limoen

 

 

RABARBER LIMONADE MET LIMOEN

About Post Author

Facebooktwitterpinterest