Het is weer tijd voor een nieuwe variatie op de hummus. De rode bieten geven dit heerlijke dipje een fan-tas-ti-sche kleur!! Ik ben verliefd. En de smaak is ook nog eens super lekker!!
Het is weer tijd voor hummus. Ik kan er een lange inleiding over geven hoe gek ik op bieten en op hummus ben, maar dat lijkt me overbodig. Hummus is gewoon super lekker en makkelijk om zelf te maken en deze variant met rode bietjes is ook nog eens geweldig van kleur.
Hummus met rode bieten
- 1 blikje kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
- 1 grote gekookte rode biet
- 2 tenen knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 el tahin ((sesampasta))
- 1/2 citroen (het sap)
Spoel het de kikkererwten goed af, zodat dat zeepachtige laagje eraf is. Snijd de gekookte rode biet in grove stukken. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine. mix het geheel goed door elkaar, tot een roze, gladde pasta. Heb je geen keukenmachine? dan kan het ook met een staafmixer. Heerlijk op brood of met rauwkost.