Cocktail met rabarber, basilicum en Niemand Dry Gin

Hmm.. Deze cocktail met basilicum, rabarber en Niemand Dry Gin is een super lekker zomers drankje. Ga dit maken!

Hurraay it’s Friday! De week zit er weer op, dus het is tijd voor borrels en gezelligheid. Omdat ik deze periode toch lekker bezig bent met het maken van recepten waarin rabarber verwerkt zit, leek het me ook wel leuk om een cocktail te maken. Nou heb ik pasgeleden een fles gin toegestuurd gekregen van Niemand Dry Gin om te proberen. Wat een lekkere gin. Het eerst wat ik ruik is lavendel. Omdat de gin wat zoetig ruikt, leek hij me geschikt om te combineren met het zuurtje van de rabarber en de kruidigheid van basilicum. En ja hoor, een super lekker combi.

basilicum_rabarber_kuukskes

Wat heb je nodig voor 1 drankje?
– verse basilicum
– 3 el rabarberpuree (voor recept: zie hieronder)
– 30 ml Niemand Gin
– 90 ml bruiswater
– ijsblokjes

Hoe maak je de rabarberpuree?
snijd 5 stelen rabarber in kleine stukken en doe ze in de pan met 4 el suiker en 150 ml water. Kook de rabarber met de deksel op de pan, ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur, tot de rabarber mooi zacht is.

Doe het mengsel in de blender en mix het tot een dikke puree. Hang een zeef over een grote kom en doe de rabarberpuree er in. Druk de puree goed door de zeef, zodat bijna alles er doorheen wordt gezeefd. De laatste vezeltjes zullen nu achterblijven in de zeef.  Laat de rabarberpuree in de kom goed afkoelen in de koelkast. Dan is hij klaar om te gebruiken.

EN DAN NU HET ECHTE WERK: DE COCKTAIL

Rol de blaadjes basilicum op en snijd hem in dunne reepjes. Doe de basilicum in je cocktailglas en plet ze voorzichtig stuk. Voeg hier 3 eetlepels rabarberpuree aan toe en roer het door elkaar. Voeg nu wat ijsblokjes, de gin en het bruiswater toe aan het mengsel. Garneer met wat basilicumblaadjes en klaar is je cocktail.

Liefs,
#Kuukskes

cocktail_niemand_gin_kuukskes

Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.