Hartige taart met zalm, garnalen en prei

Als het kouder wordt, vind ik het heerlijk om iets warms te eten. Deze quiche met zalm en garnalen is echt comfortfood! Makkelijk om te maken en heel lekker.

Hartige taarten vind ik onwijs lekker. Je kunt eindeloos variëren met verschillende soorten groenten, kazen, vis en vlees. Nou waren toevallig de garnalen en de zalm in de aanbieding bij mijn supermarkt. Ik kon alleen niet kiezen wat ik wilde eten, dus ik nam het allebei mee. Ik ging mijn diepvries lijstje even af (Ja, ik heb tegenwoordig een diepvries.. zo fijn), en zag dat ik nog wat velletjes hartige taartdeeg had. Dus het werd een quiche.

Deze quiche bevat niet veel ingrediënten en is eenvoudig om te maken. Ik ben alleen nog wel op zoek naar de ultieme tip om uien en prei te snijden, want ik heb nog altijd last van intense jankbuien bij het snijden van die verrekte dingen. Voor een oplossing van dit probleem heb ik echter het wiel nog niet uitgevonden.

Maar genoeg over mijn ui-snijd problemen, terug naar de quiche.

img_5080

Wat heb je nodig voor ca. 4 personen?
– 5 plakjes hartige taartdeeg
– 2 stronken prei
– 1 rode ui
– 150 gr zalmfilet
– 100 gr grijze garnalen
– een snuf zout en peper
– een rode chilipeper (optioneel)
– 150 ml kookroom
– 2 eieren
– dille (naar smaak)
– olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de stronken prei (ik snijd ze altijd open over het midden, zodat je hem makkelijk schoon krijgt) en snijd ze in ringen. Snijd de rode ui fijnen snijd de rode peper in ringetjes (haal eventueel de pitjes eruit). Verhit een pan met wat olijfolie en fruit de prei, ui en peper aan tot ze zacht en glazig zijn.

Snijd ondertussen de zalm in kleine stukjes. Vet de quichevorm een beetje in met bakingspray of wat olijfolie en verdeel er de velletjes hartige taartdeeg over. Verdeel het prei-mengsel over de bodem en voeg daarna de garnalen en de zalm erbij.

Klop de kookroom en de eieren op. Voeg de dille, het zout en de peper toe en meng het geheel goed door elkaar. Schenk de room nu over de vulling van de quiche. Zorg dat alles goed verdeeld is en niet overloopt.

Bak de quiche in ongeveer 45 minuten gaar, tot hij mooi goudbruin is. Hij is in principe geschikt voor 4 personen, maar ik heb stiekem anderhalf stuk gegeten omdat hij zo lekker was, haha! Geniet er van!

liefs,
#Kuukskes

Facebooktwitterpinterest

7 thoughts on “Hartige taart met zalm, garnalen en prei

 1. Hoi,

  Dit zeer lekkere gerecht heb ik een paar weken geleden gemaakt. Het was echt verrukkelijk!

  Nu wil ik het ook maken voor mijn buren, maar ze houden niet van zalm. Wat kan ik als alternatief daarvoor gebruiken?

  Groetjes Hans

   1. Hoi Kelsey,

    Ik heb spekjes gebruikt en ze vonden het heerlijk!

    Binnenkort ga ik hem weer maken voor een vriendin, maar dan wel met zalm.

    Groetjes,

    Hans

 2. Ik ga de taart vrijdag maken!!
  Voor het ui-prei- snij probleem. Afzuigkap op de hoogste stand aan en daar onder snijden. Ik was ook een ui-snij jankerd maar nu vaak geen probleem of in ieder geval een stuk minder. Succes!! 😉😫🧅

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.