Dit kwarkbrood is heerlijk zoetfris door de rode vruchten. Lekker bij het ontbijt of als tussendoortje. Helemaal af met een klein beetje gezouten boter!

Het was alweer een tijd geleden dat ik iets heb gebakken met kwark. Ik heb natuurlijk met mijn verjaardag wel een kwarktaart gemaakt en ik ben dol op kwarkbollen, maar dat bericht is ook alweer een tijd geleden gepost. Het werd dus weer eens tijd om een lekker broodje te bakken. Een kwarkbrood. Ik ben dol op de Griekse yoghurt van Optimel. Vooral de variant met kersen vind ik erg lekker. Ik heb daarom ook deze variant gebruikt voor mijn kwarkbrood.

Wat heb je nodig voor 1 kwarkbrood (ca. 9 plakken)?
– 250 ml Optimel Griekse yoghurt met kersen
– 250 gr speltbloem
– 1 tl bakpoeder
– 1 ei
– 150 gr zomerfruit (uit de diepvries) of andere rode vruchten
– 1 banaan
– 1 tl kaneel
– snuf zout

kwarkbrood_rode_vruchten_kuukskes

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe alle droge ingrediënten (de bloem, het zout, het bakpoeder en de kaneel) in een kom en meng alles goed door elkaar. Prak in een andere kom de banaan en voeg het ei en de Optimel kwark hier aan toe. Mix dit tot een mooi glad mengsel.

Voeg nu het het kwarkmengsel toe aan de droge ingrediënten en mix dit tot een plakkerig deeg (het plakt behoorlijk). Voeg nu de vruchten toe. Meng deze voorzichtig door het deeg. Zorg dat de vruchten mooi heel blijven.

Vet een cakevorm in met wat bakingspray of boter en verdeel het brooddeeg over het bakblik. Druk het deeg een beetje aan, zodat de bodem goed bedekt is, en het deeg goed verdeeld wordt. Bak het brood nu in ongeveer 50-60 minuten goudbruin en gaar.

Het brood is zowel koud als warm heel goed te eten. Ik vind het heerlijk om er een beetje gezouten boter op te smeren. Super handig, ik heb het brood per twee plakken verpakt, en gelijk drie pakjes in de vriezer gegooid. Dan kan ik er volgende week ook nog even van genieten.. ls het brood dat redt.. haha!! Laat je even weten of jij het brood net zo lekker vindt als ik?

Liefs,
#Kuukskes

Voor NOG meer leuke bakrecepten moet je zeker even hier kijken:
– Gezonde carrotcake met cashewnoten frosting

– Red velvet cake met rode biet

– pompoenmuffins

About Post Author

Facebooktwitterpinterest