Dit lunchgerecht kun je helemaal naar eigen smaak maken. Ik ga dit keer voor een springroll met garnalen en frisse groente! Heerlijk kleurrijk en licht!

Deze heerlijke shrimp springrolls zijn zo ontzettend lekker als het wat warmer is, of als je trek hebt in een licht lunchgerecht. De loempia’s kun je goed  van te voren maken en zijn heel makkelijk om mee te nemen. Ik ken de rijstvellen nu een jaar of twee. En ze zijn echt ideaal. Je kunt ze gewoon in de supermarkt halen bij het Aziatische gangpad. de vellen zijn van zichzelf best hard (en breekbaar), maar zodra je ze even welt in water op kamertemperatuur, worden ze mooi zacht en kun je er van alles in rollen.

Ik ben zelf eigenlijk nog helemaal niet zo creatief geweest met de rijstvellen en eerlijk gezegd heb ik met dit gerecht ontzettend vals gespeeld door het mezelf onwijs makkelijk te maken met geraspte groenten (shame, shame, shame). Maar dat maakt dit gerechtje dan ook wel weer fijn. Het is een gerechtje dat even wat knutselwerk vraagt, maar verder ontzettend eenvoudig is.

ingrediënten_springrolls_kuukskes

Wat heb je allemaal nodig voor dit heerlijke lichte lunchgerecht?
– rijstvellen
– een pakje mihoen/ rijstmie
– 1/2 komkommer
– geraspte wortel
– geraspte spitskool
– een bosje verse koriander
– een kommetje water op kamertemperatuur
– gepelde en gekookte garnalen

 

Snijd de komkommer in hele fijne, dunne reepjes (Ja, ja.. dit had ik écht zelf gesneden). Zorg dat je de mihoen of rijstmie van te voren zoals op de verpakking staat hebt bereid en leg alle ingrediënten klaar in schaaltjes, zodra je dadelijk alles makkelijk kan pakken.

vulling_springrolls_kuukskes

wel nu steeds een rijstvel in het water. Let op, het gaat best snel. Zodra het rijstvel zacht en vouwbaar is, leg je hem op een grote plank en kan je de vellen gaan beleggen. Zorg dat je niet TE veel vulling in één loempia doet, want dan krijg je hem niet makkelijk gevouwen. Hoe je de springrolls moet rollen zie je hieronder. Zodra de rijstvellen nat zijn, blijven ze vanzelf plakken.

loempia-vouwen

Garneer de loempia’s eventueel met wat koriander en maak een dipje van sojasaus, ketjap, lente-uitjes, vissaus, knoflook en gember. Of gebruik ingrediënten die je zelf lekker vindt. Ik maak altijd een sausje van dat wat ik in huis heb liggen. Een daadwerkelijk goed recept is nog in ontwikkeling.

Geniet ervan!

 

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest