Hmm.. Deze Pumpkin Pie is lekker kruidig en heel geschikt in deze tijd van het jaar. Zeker geschikt voor de liefhebbers van Pumpkin Spice! I love herfst!

Ik haat kou. Maar toch vind ik herfst stiekem een hele fijne tijd. Misschien loop ik over 2 weken alweer te klagen, maar nu kan ik er nog even van genieten. Waarom? Omdat het de beste tijd is om lekker op de bank te hangen met Netflix en een dekentje. Daarbij een kop hete thee en iets te eten. Je weet inmiddels al wel dat ik dol ben op pompoen. Ik wil al heel lang een echte Pumpkin Pie maken, maar ik kon nooit echt een recept vinden dat in ieder geval een soort van gezond was. Ik heb echt lang gezocht naar een recept, waarbij ik gebruik kon maken van mijn favo taartbodem met dadels en amandelen. De meeste taarten moeten echter gebakken worden.

kuukskes_pumpkin_pie_2

Ik heb daarom nu denk ik wel een perfect recept. Lekker kruidig door de Pumpkin spices en de taart hoeft NIET in de oven. Het nadeel is wel dat hij hierdoor iets aan de natte kant is, maar dat vind ik niet zo erg. De smaak is echt goed. Zeker als je van de Pumpkin spice kruiden houdt. Mocht je die nou niet in huis hebben, of kruiden missen om het zelf te maken, dan volstaat kaneel ook gewoon.

Wat heb je nodig voor ca. 8 personen (1 pumpkin pie)
– 200 gr bruine amandelen
– 200 gr medjool dadels
– 1 el kokosolie
– 1 tl kaneel
– een snuf zeezout
– 250 gr pompoenpuree (ca. 1 kleine flespompoen)
– 200 ml koksmelk
– 60 gr kokosbloesemsuiker
– 2 tl pumpkinspice (= 1 tl kaneel, 1/4 tl gemberpoeder, 1/4 tl kruidnagel, 1/4 tl piment en 1/4 tl kardemom)
– 2 tl bakpoeder

kuukskes_pumpkin_pie

Maak eerst de pompoenpuree. Terwijl de pompoen in de oven staat kan je vast beginnen met de bodem van de pumpkin pie. Doe de amandelen, dadels, kokosolie, kaneel en het zout (naar smaak) in de keukenmachine en maal het geheel tot een plakkerige “deegbal”.  Als het deeg niet echt wil plakken kan je er een el water aan toevoegen, maar meestal is dat niet nodig mits je lekker zachte dadels hebt.

Druk het deeg in een (ronde) quichevorm en zet hem even in de koelkast.

Maak je pompoenpuree af en doe dit, samen et de kokosmelk, Pumpkin spice, kokosbloesemsuiker in een pannetje aan de kook. Zodra de suiker is opgelost kan je het bakpoeder toevoegen. Je zult zien dat het mengsel direct gaat rijzen. Laat de taartvulling een beetje inkoken, tot hij mooi dik is, maar blijf wel goed roeren.

Haal de taartbodem uit de koelkast en giet de vulling in de quichevorm. Verdeel het mengsel goed over de gehele vorm. Zet de pumpkin pie nu minimaal twee uur in de koelkast, zodat hij kan opstijven.

Lekker om te delen!! En super lekker met een kopje koffie of verse gemberthee!

Liefs,
#Kuukskes

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest