Hmm.. Deze burger valt zeker onder de categorie: comfortfood. Super feestelijk en heel lekker voor de liefhebbers van pittig eten!

Hamburgers zijn echt de lekkerste dingen op aarde. Dat meen ik echt. Je kunt met burgers zo oneindig variëren. Ik ben dol op pittige burgers. Het liefst met bacon of kaas. Deze wrapburger is een keer wat anders, maar hij is ook zeker de moeite waard om een keertje te maken. onder de categorie comfortfood valt hij zeker.

wat heb je nodig voor 1 burger?

voor de guacemole:
– 1 avocado
– 1/2 romaat in kleine blokjes
– 1/2 rode ui
– snuf zout
– snuf chilivlokken

Prak de avocado samen met de tomatenblokjes, ui en smaakmakers tot een mooie, gladde brij. Ik houd persoonlijk wel een beetje van een bite, dus ik probeer de guacamole altijd wel een beetje grof te houden.

Voor de burger:
– 3 mini tortillawraps
– 2 jalapeñoburgers
– 2 plakken cheddarkaas
– 4 flinke blaadjes (little gem) sla
– 1/2 tomaat in dunne plakken (Hé, die had je mooi nog over van die andere halve tomaat van de guacamole)
– 4 schijfjes jalapeñopeper
– handje nacho’s

Tip: Als je nou geen miniwraps kan vinden in de supermarkt, neem dan de grote, en snijd er met een stekertje kleine rondjes uit.

Verwarm de tortillawraps in de pan tot dat ze een beetje krokant en goudbruin zijn.  Bak vervolgens de burgers mooi aan beide kanten bruin en houdt de burgers van binnen lekker medium (daar ben ik dol op). Leg 2 minuten voor je de burgers uit de pan haalt de plakken kaas erop en laat ze even over de burgers heen smelten.

Als de burgers klaar zijn, kun je beginnen met het stapelen van de burger. Je zou natuurlijk ook 1 hamburger per persoon kunnen gebruiken, voor de kleine eters, maar ik ben nou eenmaal een grote eter, dus dubbele burgers vind ik nooit een straf.

Uiteraard kan je de wrapburger garneren met nog veel meer lekkere dingen, maar ik vind deze burger persoonlijk al echt één groot feest. Serveer de wrapburgers met de nacho’s en wat chilisaus!

Liefs,
#Kuukskes

Hier kan je nog meer lekkere burgers vinden:
– Glutenvrije Portobello burger

– typisch comfortfood: de jalapenoburger

– Visburgers met erwtenpuree

About Post Author

Facebooktwitterpinterest