Dat je met banaan lekker kan bakken wisten we al, maar dat je banaan kan vervangen door mango? Dat was nieuw voor mij! En ik kan je vertellen, het is lekker

Inmiddels is het wel bekend dat je prima kan bakken met yoghurt, kwark en banaan. Maar waar ik in de zomer achterkwam, dankzij Essie Healthy Life, is dat je de banaan ook goed kunt vervangen door mango. Mango is echt een heerlijke vrucht om mee te bakken en je hoeft ook weer geen suiker toe te voegen, omdat deze exotische vrucht van zichzelf ook al lekker zoet is.

Omdat de cake op basis van amandelmeel en mango is, is deze traktatie niet alleen koolhydraatarm, maar ook gluten- lactose en graanvrij! Dat is toch ideaal? En nog iets.. De cake is écht heel erg lekker!! Maar echt!

img_3860

Wat heb je nodig voor 1 heerlijke cake?
–  200 gr amandelmeel
– een snuf zout
– 1 rijpe mango
– 1 tl bakpoeder
– vanille-extract
– 4 eieren
– 1 tl sinaasappelrasp
– pecannoten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Doe het amandelmeel,het zout de sinaasappelrasp en de bakpoeder in een kom en meng de ingrediënten goed door elkaar. Schil dan de mango in stukken. pureer 3/4 deel (de rest bewaar je voor de garnering) samen met de eieren en het vanille- extract. Hak een deel van de pecannoten en voeg dit, samen met het mangomengsel, bij de droge ingrediënten in de kom. Mix dit nu tot een mooi, glad beslag. sprak de bakvorm in met bakingspray en giet het beslag in de bakvorm (ca. 20 cm). Garneer de cake met de rest van de pecannoten en de mango.

Bak de cake in ongeveer veertig minuten  gaar, tot hij mooi goudbruin is. Jullie kennen inmiddels ook mijn tip van de prikker wel. Is de prikker schoon, dan is de cake gaar!

Op deze manier is het eten van cake bij het ontbijt helemaal niet zo erg, maar hij is ook zeker lekker bij de koffie. Je kunt hem ook prima invriezen, zodat je er langer van kan genieten. Buiten de vriezer is hij ongeveer 3 dagen houdbaar, mits hij luchtdicht verpakt wordt!

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest