Ga terug
Print
winterdrank: alcoholvrije Glühwein

Winters Feest: Alcoholvrije Glühwein

Course Drinks
Keyword alcoholvrij, Glühwein, winterdrank
Prep Time 10 minuten
Cook Time 15 minuten
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 1 liter druivensap
  • 2 el bruine rietsuiker
  • 3 kaneelstokjes
  • 2 steranijs
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 1 groene appel in gehalveerd en in schijfjes gesneden
  • 1 sinaasappel het sap en de zest
  • 1 citroen het sap en de zest

Om te garneren:

  • verse cranberry's
  • appelschijfjes
  • sinaasappelschijfjes
  • kaneelstokjes
  • steranijs

Instructions

  1. Was de citrusvruchten en de appel. Haal met een dunschiller
    de zest van de citroen en sinaasappel. Het witte deel is bitter en dat wil je
    niet in je Glühwein. Snijd de sinaasappel en citroen doormidden (die ga je zo
    uitpersen) en snijd de appel in partjes en vervolgens in dunne schijfjes.

  2. Zet een pan op het vuur en breng het druivensap met de
    specerijen, suiker en appelschijfjes aan de kook. Pers de citrusvruchten boven
    de pan uit (let op de pitjes). Roer regelmatig door.

  3. Als het geheel kookt, zet je het vuur lager en laat je het
    geheel nog 5 minuten doorpruttelen, tot 
    de suiker helemaal is opgelost en het hele huis lekker ruikt.

  4. Schenk de alcoholvrije Glühwein in een mok of theeglas en
    garneer voor het serveren eventueel met wat cranberry’s, specerijen of andere
    vruchten. Geniet ervan!