Ga terug
Print
hertenstoofvlees met speciaalbier en abrikozen

Hertenstoofvlees met speciaalbier en abrikozen

Course Hoofdgerecht
Keyword herten stoofvlees, stoofvlees, wild, wildgerecht
Prep Time 15 minuten
Cook Time 4 uur 30 minuten
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 600 g hertsukade in stukjes gesneden
  • 25 g boter
  • 1 flesje (kerst)bier of ander donker speciaalbier
  • 2 rode uien gepeld en in ringen gesneden
  • 1 potje wildfond ca. 380 ml
  • 1 handje gedroogde abrikozen geweld
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 plakjes kruidkoek in blokjes gesneden
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi de sukade aan beide kanten met zout en peper. Smelt de boter in een stoofpan. Bak de hertsukade aan beide kanten bruin aan in ± 3 min. Neem het vlees uit de pan.

  2. Bak in het bakvet de uiringen ± 4 min. Leg het vlees terug bij de uien. Schenk het speciaalbier langs de rand in de pan. Voeg de wildfond, abrikozen, laurier, kruidnagel, rozemarijn en blokjes kruidkoek toe. Breng het geheel aan de kook. Zorg dat het vlees goed onderstaat.

  3. Zet het vuur daarna laag en stoof het vlees afgedekt in ± 4-5 uur gaar. Verwijder voor het serveren de kruiden en specerijen. Het is niet lekker om te bijten op kruidnagel. TIP: doe de kruiden en specerijen in een losse theefilter. Dan hoef je later alleen dat zakje uit de pan te vissen!

    Lekker bij de stamppot of met frietjes!!