hertenstoofvlees met speciaalbier en abrikozen
Niks is lekkerder dan de geur van een dampende pan met vers stoofvlees in huis! Daarom is dit hertenstoofvlees met speciaalbier en abrikozen top met kerst.

Inmiddels weten jullie wel van mij dat ik echt mega fan ben van stoofvlees. En tijdens de kerst wil ik altijd net een beetje wat anders. Nou zag ik op de markt dat er weer hert werd verkocht, dus ik was heeeelemaal blij! Vorig jaar had ik stoofvlees in rode port gemaakt en dit jaar is het hertenstoofvlees met speciaalbier en abrikozen. En niet zomaar speciaalbier, maar een kerstbiertje dat ik in Parijs heb gekocht; La choulette de Noël. Een amber bier. Erg lekker en toepasselijk in de kalender.

hertenstoofvlees met speciaalbier en abrikozen
hertenstoofvlees met speciaalbier en abrikozen

Op Pinterest had ik een stoofvleesrecept met abrikozen voorbij zien komen. Dit had ik nog nooit gebruikt. Maar omdat ik veel specerijen gebruik en het vlees dus erg kruidig wordt, leek fruit me een lekkere tegenhanger. En het recept voor dit hertenstoofvlees is erg lekker geworden. Mijn familie is in ieder geval helemaal fan van dit gerecht.

hertenstoofvlees met speciaalbier en abrikozen
la choulette de noel

Hertenstoofvlees met speciaalbier en abrikozen

 • 600 g hertsukade (in stukjes gesneden)
 • 25 g boter
 • 1 flesje (kerst)bier (of ander donker speciaalbier)
 • 2 rode uien (gepeld en in ringen gesneden)
 • 1 potje wildfond (ca. 380 ml)
 • 1 handje gedroogde abrikozen (geweld)
 • 4 kruidnagels
 • 2 laurierblaadjes
 • 3 plakjes kruidkoek (in blokjes gesneden)
 • 2 takjes verse rozemarijn
 • zout en peper (naar smaak)
 1. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi de sukade aan beide kanten met zout en peper. Smelt de boter in een stoofpan. Bak de hertsukade aan beide kanten bruin aan in ± 3 min. Neem het vlees uit de pan.

 2. Bak in het bakvet de uiringen ± 4 min. Leg het vlees terug bij de uien. Schenk het speciaalbier langs de rand in de pan. Voeg de wildfond, abrikozen, laurier, kruidnagel, rozemarijn en blokjes kruidkoek toe. Breng het geheel aan de kook. Zorg dat het vlees goed onderstaat.

 3. Zet het vuur daarna laag en stoof het vlees afgedekt in ± 4-5 uur gaar. Verwijder voor het serveren de kruiden en specerijen. Het is niet lekker om te bijten op kruidnagel. TIP: doe de kruiden en specerijen in een losse theefilter. Dan hoef je later alleen dat zakje uit de pan te vissen!

  Lekker bij de stamppot of met frietjes!!

Hoofdgerecht
herten stoofvlees, stoofvlees, wild, wildgerecht
hertenstoofvlees met speciaalbier en abrikozen

Ben je nou niet zo’n fan van gedroogd fruit bij vlees? Dan heb ik hier nog een aantal andere lekkere stoofvleesrecepten voor je. Wat dacht je bijvoorbeeld van Kuukskes’ draadjesvlees, hertenstoof in port of rendang ayam?

Zoek je nog een lekker dessert? Kijk dan even hier

About Post Author

Facebooktwitterpinterest