bitterkoekjes pudding met amaretto
Deze pudding van amaretto en bitterkoekjes is hét ideale nagerecht voor bij je kerstdiner. Hij is echt super feestelijk! En hij ziet er zo mooi uit!

Dit nagerecht is echt óp en top kerstmis. Ik zag hem in de allerhande staan en wist gelijk dat ik deze wilde maken. Zoals ik al zei, bedenk ik mijn recepten niet altijd zelf. Soms kun je beter goed jatten. En geloof me, deze bitterkoekjes pudding is goed gejat. Op het kerstdiner, was dit één van de favoriete toetjes en ik heb mama beloofd hem nog een keer te maken voor ons eigen kerstdiner (als het écht kerst is).

Hij ziet er ook lekker kerstig uit en is door de amaretto ook heerlijk op smaak. Het is wel een heel machtig nagerecht, dus als je met veel mensen bent en een groot diner bent, kun je deze gemakkelijk delen.

bitterkoekjes pudding kuukskes

bitterkoekjes pudding met amaretto

Course Dessert
Prep Time 25 minuten
Cook Time 4 uur
Total Time 4 uur 25 minuten
Servings 10
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

 • 300 g bitterkoekjes in kleine stukjes
 • 200 ml amaretto
 • 500 ml volle melk
 • 10 blaadjes gelatine
 • 100 g suiker
 • 500 ml slagroom
 • 100 g chocolade extra puur
 • 50 g boter

Instructions

 1. Schep 1/3 van de bitterkoekjes in een kom en schenk er 100 ml amaretto overheen. Zet de kom apart en laat de amaretto in de koekjes trekken. Verhit intussen de melk met de rest van de bitterkoekjes. Verhit de melk op laag vuur, 15 minuten tegen de kook aan.

 2. Week ondertussen de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Knijp de blaadjes uit en doe ze bij de warme melk. Doe ook de suiker bij de melk. Roer tot alles is opgelost en haal de pan van het vuur.

 3. Roer de slagroom door het mengsel en laat het geheel zeker een half uur afkoelen. Neem nu de in amaretto geweekte koekjes en meng die door het mengsel. Schenk het geheel in de puddingvorm. Laat de pudding zeker 3 uur opstijven. Bij mij duurde het bijna 4 uur. Maar houd dit zelf gewoon goed in de gaten.

 4. Breng 50 ml water en de rest van de amaretto aan de kook. Zet het vuur uit en voeg de chocolade en de boter toe. Roer het geheel tot een gladde saus en schenk deze vlak voor het serveren over de pudding.

amaretto bitterkoekjespudding

Voor nog meer feestelijke gerechten, klik je hier:

About Post Author

Facebooktwitterpinterest