warme appelsap kuukskes adventkalender
Yes! de adventskalender is weer begonnen. En om gelijk lekker winters te beginnen heb ik een heerlijk recept voor je om op te warmen. Warme appelcider.

Jaaaa, het is weer zo ver: DECEMBER!! Dat betekent dat ik weer een adventskalender vol met leuke recepten en winacties voor je klaar heb staan!! En vandaag begin ik met een lekkere winterse appelcider. Vorig jaar was ik bij een heel leuk tentje waar ik voor het eerst warme appelsap heb gedronken. Het klonk best apart en ik kon me er niet zo veel bij voorstellen, maar het werd me aangeraden en dat was terecht. Wat is dat een lekker idee. Ik dacht daarom dat dit misschien wel een leuk recept zou zijn voor de adventskalender. En daarom ben ik voor een iets andere variant gegaan, namelijk de warme appelcider.

warme appelcider kuukskes adventskalender

Het is een super eenvoudig recept voor ongeveer 4 personen. Voor dit recept heb ik heldere appelsap gebruikt. Je kunt natuurlijk ook troebele appelsap gebruiken. Die vind ik iets zoeter van smaak. Dat is natuurlijk ook heel lekker. Je moet daarmee gewoon bekijken wat je zelf het lekkerst vindt.

warme appelcider kuukskes adventskalender

Warme appelcider

  • 1 liter appelsap
  • 1 kaneelstokje
  • 2 sterretjes steranijs
  • 1 stukje gember(naar smaak) (geschild en in plakjes)

om te garneren

  • 4 schijfjes granny smith
  • 4 kaneelstokjes
  • 4 sterretjes steranijs
  1. Zet een pannetje op het vuur en doe de appelsap, de schijfjes gember, de steranijs en de kaneelstokjes er in. Doe de deksel op de pan en verwarm het geheel op aan laag vuur, zo’n 15 minuten. Je kunt er eventueel wat honing of suiker aan toevoegen, maar ik vind dat zelf niet nodig. 

  2. Serveer de drank warm en garneer met een kaneelstokje, steranijs en een schijfje appel. Geniet ervan!

warme appelsap adventskalender

About Post Author

Facebooktwitterpinterest