Deze winter mocktail met appel, kaneel en kombucha kost iets meer werk, maar is echt een onwijs lekker, kruidig drankje. Ben je meer van de frisse drankjes, dan moet je dit recept eens proberen. Maar als het zo koud is als nu, vind ik het zelf altijd wel lekker om de boel een beetje up te spicen (gekke zin, maar je snapt me).
kruidige winter mocktail met kombucha, appel en kaneel
- 150 ml appelsap troebel
- 1 blikje kombucha
- 1 kaneelstokje
- 1 steranijs
- ijsklontjes
Om te garneren
- kaneelstokje en kruidnagel
- schijfjes friszure appel
verwarm de appelsap met het kaneelstokje en de steranijs in een klein pannetje. Als het geheel bijna kookt, haal je de pan van het vuur en laat je de appelsap afkoelen.
Doe een paar ijsklontjes in een (groot) glas en schenk hier de afgekoelde appelsap bij. Voeg nu de kombucha toe. Garneer de mocktail met schijfjes appel, een kaneelstokje en steranijs. Geniet ervan.
Voor nog meer lekkere alcoholvrije drankjes, klik je hier…
Het drankje op de foto, heb ik gekregen.