Ga terug
Print
falafel van kikkererwten

Falafel van kikkererwten

Servings 16 stuks

Ingredients

  • 1 blik kikkererwten (ca. 250 gram uitlekgewicht)
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el volkoren bloem
  • 1 citroen
  • 1 1/2 tl cayennepeper
  • 2 tl kurkuma
  • 1 ei
  • 1 flinke hand verse peterselie
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Dit recept is het makkelijkst om te maken als je een keukemachine hebt, want dan gaat het lekker vlot. Doe alle ingrediƫnten (behalve de olie) in de keukenmachine en mix alles heel goed door. Zorg dat de kikkererwten echt goed vermalen zijn.

  2. Maak nu kleine balletjes van het "deeg". Ik had wat extra boekweit gebruikt om te bestuiven, want het is een behoorlijk plakkerig deeg. Maak er ca. 15 balletjes van dezelfde grootte van en druk ze dan een klein beetje plat. Dan bakken ze gelijkmatiger gaar in de pan.

  3. Verhit een koekenpan en doe de olijfolie er in. Bak de balletjes gelijkmatig bruin.

  4. Serveer de balletjes met gegrilde groenten, chilisaus, of een yoghurt dip. Het is echt een feestje. Een kei lekker vegetarisch borrelhapje.