Ga terug
Print
courgettesoep met gerookte haring

courgettesoep met knolselderij en gerookte haring

Course Soup
Prep Time 10 minuten
Cook Time 20 minuten
Total Time 30 minuten
Servings 4
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 4 courgettes in blokjes gesneden
  • 2 witte uien in halve ringen gesneden
  • 1 teen knoflook fijngeperst
  • 1/2 knolselderij geschild en in blokjes gesneden
  • 4 gerookte haringfilets
  • 1,5 liter groentebouillon van één blokje
  • olijfolie om in te bakken

Instructions

  1. Zet een soeppan op het vuur en verhit de olie er in. Fruit de halve uienringen aan, tot ze glazig zijn. Voeg dan de knoflook toe. Let er op dat deze niet te bruin wordt. 

  2. Voeg de courgette- en knolselderij blokjes toe en bak deze ca. 4 minuten mee. Schenk dan de bouillon erbij en laat het geheel ongeveer 20 minuten koken op een laag vuur met de deksel op de pan.

  3. Snijd intussen de haringfilets in kleine stukjes. Hier ga je later de soep mee garneren. Als de courgettesoep klaar is, pureer je hem met een staafmixer tot een mooie, gladde soep. 

  4. Schenk de soep in de kommen en garneer de soep met de stukjes gerookte haring. Yumm